Πρόστιμο 400 ευρώ σε… καρέκλα για παράνομο παρκάρισμα! [εικόνες]

Advertisement

Δεν πίστευε στα μάτια του 67χρονος όταν είδε το πρόστιμο το οποίο του «έκοψε» αστυνομικός στον Άγιο Νικόλαο.

Δεν ήταν για παράνομη στάθμευση αλλά ούτε για μηχανάκι, αλλά πρόστιμο 400 ευρώ για …καρέκλα που είχε τοποθετήσει όπως λέει στο δρόμο έξω από το μαγαζί του που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

neakriti-news-image.aspx

Advertisement

Μετά την κλήση κάποιοι καταστηματάρχες ξεσηκώθηκαν αλλά η απάντηση που πήραν είναι ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.

Όπως τόνισε μιλώντας οργισμένος στο neakriti.gr ο καταστηματάρχης Βασίλης Ανδριανός «είναι δυνατόν να μου βάζουν πρόστιμο 400 ευρώ για μια καρέκλα; Την ίδια στιγμή ήταν δεκάδες μηχανάκια έξω από το μαγαζί και έπρεπε να περάσεις «πάνω» από τα δίκυκλα για να μπεις στο κατάστημα. Αυτούς όμως δεν τους γράψανε. Με ρωτάνε αν εγώ έχω κάνει σεφτέ εδώ και μέρες; Μου κόβουν πρόστιμο για μια καρέκλα ενώ δεν υπάρχει σήμα απαγόρευσης, ούτε κλείνω ράμπα».

Ο καταστηματάρχης παραδέχεται ότι είχε δεχτεί και στο παρελθόν προειδοποίηση από την υπηρεσία να απομακρύνει την καρέκλα αλλά εξηγεί ότι την άφησε στο σημείο για να ξεκουράζεται στη διάρκεια της ημέρας.

Advertisement

Αμέσως μετά την επιβολή του τσουχτερού προστίμου ο  67χρονος όπως υποστηρίζει διαμαρτυρήθηκε στην Τροχαία όπου όμως και πάλι η απάντησή που πήρε είναι ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.

προστ.aspx

«Έγιναν συστάσεις»  λέει η αστυνομία

Η αστυνομία από την πλευρά της απαντά ότι το πρόστιμο αφοράς την κατάληψη οδοστρώματος και έγινε στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη και πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Advertisement

Όπως τονίζεται είχε γίνει σύσταση στους καταστηματάρχες να απομακρύνουν από το οδόστρωμα καρέκλες και γλάστρες που πολλοί χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν θέση στάθμευσης ή ελεύθερο χώρο και για όσους δεν συμμορφώθηκαν υπήρξαν πρόστιμα.

«Βροχή» τα πρόστιμα

Πάντως όπως ενημερώθηκε ο 67χρονος που δέχτηκε το πρόστιμο, εάν πληρώσει άμεσα τα 400 ευρώ όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, μειώνεται στο μισό το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει.

Το γεγονός πάντως έχει αναστατώσει τους καταστηματάρχες καθώς πολλοί θα πληρώσουν «τον κούκο αηδόνι» επειδή άφησαν αντικείμενα στο οδόστρωμα.

πηγη:neakriti.gr/Φιλία Σαριδάκη 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement