Βόλος: Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών

Advertisement

Επεισοδιακή κατάληξη είχε ο έλεγχος ζαχαροπλαστείου στην Αγριά Βόλου το απόγευμα, της Πέμπτης, καθώς ο ιδιοκτήτης της φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και αμέσως μετά πυροβόλησε στον αέρα κατά των τριών εφοριακών.

Εδικότερα, όταν οι τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη, δύο άνδρες και μια γυναίκα, αφού ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν το χρηματικό πρόστιμο που αναλογούσε, ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν, ο ιδιοκτήτης φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα.

Έντρομοι οι τρεις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον επιχειρηματία.

Advertisement

Στη συνέχεια, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα της αστυνομίας από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα και στο σπίτι του.

Στο κατάστημά του, που σερβίρει κυρίως παγωτά, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, άλλο ένα πιστόλι κρότου με έναν κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου στον γεμιστήρα και δυο σπαθιά, όλα παράνομα.

Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, όμως, έφερε στο φως άλλο ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα και το έστειλαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατέσχεσαν ακόμη 60 σφαίρες, δύο κάλυκες και 13 αβολίδωτα φυσίγγια τα οποία ο επιχειρηματίας κατείχε παράνομα, αλλά και μια νόμιμη κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια.

Advertisement

Αυτό που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους αστυνομικούς, όμως, ήταν το ιλιγγιώδες ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε στο πλυντήριο ρούχων, καθώς και πλήθος χρυσές λίρες, για τα οποία γίνεται πλέον έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν τα κατείχε νόμιμα και αν έχει διαπράξει και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο ήταν μικρό, συγκεκριμένα 500 ευρώ και αφορούσε τη μη έκδοση αποδείξεων. Η παράβαση που διαπιστώθηκε, δεν οδηγούσε στην επιβολή λουκέτου στο κατάστημα.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή:protothema

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement