Πεντακόσια παιδιά λιγότερα θα βοηθήσουν φέτος τα Παιδικά Χωριά SOS λόγω… ΕΝΦΙΑ

Advertisement

«Πεντακόσια παιδιά λιγότερα θα υποστηρίξουν φέτος τα Παιδικά Χωριά SOS λόγω ΕΝΦΙΑ» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο φιλανθρωπικός οργανισμό, ο οποίος καλείται να καταβάλει 95.000 ευρώ για ακίνητα, τα οποία έχει κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση (σε συνέχεια ερωτήσεων δημοσιογράφων αλλά και δωρητών σχετικά με το φετινό ΕΝΦΙΑ) η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν ξέχασαν ούτε και φέτος τον οργανισμό και του έστειλαν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 95.000 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Advertisement

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους.

«Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες.» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement