Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία

Advertisement

Ένα φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

Συγκεκριμένα η φιναστερίδη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, έχει μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες, με 14% περισσότερες πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, καθώς επίσης για μειωμένη ερωτική διάθεση και πρόωρη εκσπερμάτιση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόβλημα που προκαλεί η φιναστερίδη είναι ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτό που προκαλούν ο διαβήτης, η υπέρταση και το κάπνισμα.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί του International Andrology συνεργάζονται με κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παρενέργεια που μπορεί να τραυματίσει διά παντός την ερωτική ζωή των ανδρών.

Όπως αναφέρει ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλείται από τη φιναστερίδη, το φάρμακο που ονομάζεται αναστολέας ενζύμου 5-άλφα αναγωγάσης τύπου II.

Ειδικότερα, το σκεύασμα συνταγογραφείται για να «φρενάρει» την απώλεια μαλλιών σε άνδρες με αδύναμο τριχωτό κεφαλής, αλλά και για να βοηθήσει τη θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, εμποδίζοντας ουσιαστικά τον οργανισμό να απορρίπτει τις νέες τρίχες.

Advertisement

Από τη χρήση του φαρμάκου έχουν αναφερθεί επίσης ως παρενέργειες  νευρολογικά και άλλα συμπτώματα, όπως η μυϊκή ατροφία, η χρόνια κόπωση και η κατάθλιψη.

Αυτές οι παρενέργειες έχουν γίνει τόσο συχνές, ώστε δημιουργήθηκε και Ίδρυμα για το Σύνδρομο Μετά τη φιναστερίδη, για την ενημέρωση του κοινού.

naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement