Ο Ρονάλντο ο πιο γυμνασμένος αθλητής στον κόσμο

Advertisement

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε ο πιο γυμνασμένος αθλητής στον κόσμο, ο αθλητής με καλύτερη φυσική κατάσταση, σύμφωνα με το Sports Illustrated.

Το αμερικανικό περιοδικό δημιούργησε δύο βαθμολογίες, μία για τους άνδρες και την άλλη για τις γυναίκες , επιλέγοντας 50 αθλητές, προκειμένου να αναδειχθούν εκείνοι που είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να κάνουν σπορ.

Και ο διάσημος Πορτογάλος επιθετικός ήταν ο νικητής στους άνδρες με την Σιμόν Μπάιλς να επικρατεί στις γυναίκες.

Advertisement

Ο κατάλογος συντάχθηκε από ομάδα προπονητών-γυμναστών και εμπειρογνωμόνων και τα κριτήρια αφορούσαν «την απόδοση των αθλητών στους τελευταίους 12 μήνες, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους των αντίστοιχων αθλητικών τους, τις προπονήσεις και τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως, για παράδειγμα ταχύτητα, δύναμη και ευκινησία».

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης αναγνωρίζεται «για την τέλεια σωματική του διάπλαση, της οποίας η εικόνα των κοιλιακών και των μυών είναι το προϊόν της εμμονής του παίκτη στη φυσική του κατάσταση».

Αναφέρονται επίσης τα «σπριντ και η ειδική ποδοσφαιρική προπόνηση, καθώς και η ανύψωση βαρών και ασκήσεων αντίστασης». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονεί «όλες τις πτυχές της σωματικής και ψυχικής κατάστασης», καταλήγει το περιοδικό.

Advertisement

Επίσης στο top 10 των ανδρών, εμφανίζονται τα ονόματα των ΛεΜπρον Τζέιμς (μπάσκετ), Ρότζερ Φέντερερ (τένις), Ματ Φρέιζερ (CrossFit),  Τζέιμς Χάρισον και Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), Ράσελ Γουέστμπρουκ (μπάσκετ) , Φαν Νίεκερκ (στίβος / 200 και 400 μέτρα), Μακ Γκρέγκορ (πολεμικές τέχνες) και Τζόρνταν Μπάρουγκς ( ελληνορωμαϊκή πάλη).

Στις γυναίκες, η γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, κέρδισε την πρωταθλήτρια των 100, 200 και 400 μέτρων, Άλισον Φέλιξ, και την κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέσκι.

sb

reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement