Aston Martin DB11 Volante: Ίσως το πιο όμορφο κάμπριο του κόσμου [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Τα μοντέλα της Aston Martin είναι χωρίς αμφιβολία από τα πλέον όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και το τελευταίο, η DB11 Volante, όχι μόνο δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά είναι ίσως το πιο ελκυστικό ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Φυσικά αυτό οφείλεται και στο ότι βασίζεται σε ένα πολύ όμορφο κουπέ την DB11, το οποίο «έχασε» για την περίσταση τη μεταλλική οροφή του.

ASTON-MARTIN-DB11-VOLANTE-6

Advertisement

Στη θέση της υπάρχει μια μαλακή, από ύφασμα υψηλής ποιότητας και με συνολικά 8 στρώσεις υλικών προκειμένου να εξασφαλίζεται η ηχομόνωση που περιμένει κανείς από ένα ανοιχτό μοντέλο αυτού του βεληνεκούς.

Η απόχρωσή της είναι διαφορετική από το αμάξωμα προκειμένου να δημιουργείται αντίθεση και να ξεχωρίζει, ανοίγει μέσα σε μόλις 14 δεύτερα και κλείνει σε 16 χάρη στο γρήγορο ηλεκτρικό της μηχανισμό, ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ ώρα.

Η βρετανική εταιρεία πάντως έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη μηχανισμό της οροφής.

Advertisement

Έτσι αναφέρει χαρακτηριστικά πως η διάρκεια ζωής του μπορεί να ξεπεράσει τους 100.000 κύκλους λειτουργίας του, ενώ για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες έγιναν δοκιμές τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου Death Valley στις ΗΠΑ όσο και στις εξαιρετικά χαμηλές της περιοχής πάνω από τον αρκτικό κύκλο.

ASTON-MARTIN-DB11-VOLANTE-4

Όπως προαναφέραμε η βάση της Volante είναι το αλουμινένιο πλαίσιο της DB11, με αποτέλεσμα να ζυγίζει αισθητά λιγότερο και να έχει σαφώς μεγαλύτερη ακαμψία σε σχέση με την προηγούμενη ανοιχτή Aston Martin, την DB9 Volante.

Advertisement

Ένα επιπλέον θετικό σε σχέση με την τελευταία είναι και η αύξηση του μεγέθους του πορτμπαγκάζ κατά 20%, γεγονός που τονίζει ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα Gran Turismo της.

ASTON-MARTIN-DB11-VOLANTE-9

Από πλευράς κινητήρων υπάρχει ο V8 των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo της AMG, που αποδίδει 510 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις.

Advertisement

Οι οποίες εδώ θα υπολείπονται ελαφρώς σε σχέση με αυτές της κουπέ (0-100 σε 4,0 δεύτερα, τελική ταχύτητα 301 χλμ./ ώρα) λόγω του μεγαλύτερου βάρους.

Στην πορεία αναμένεται να προστεθεί και ο V12 των 5.200 κυβικών της εταιρείας, που με τη βοήθεια επίσης δύο turbo αποδίδει 608 ίππους.

Από τη Mercedes και την AMG προέρχονται και τα ηλεκτρονικά του συστήματος infotainment της DB11 Volante, η διάθεση της οποίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018 και σε μια τιμή που στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 199.000 ευρώ. Και βέβαια θα αυξάνεται σημαντικά με την προσθήκη εξτρά.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement