Νικόλ Κίντμαν, Τζίτζι Χαντίντ και Σολάνζ Νόουλς βραβεύονται ως «Γυναίκες της χρονιάς»

Advertisement

Το περιοδικό Glamour επέλεξε τις φετινές νικήτριες των ετήσιων βραβείων του «Γυναίκες της Χρονιάς» και αυτές είναι η Νικόλ Κίντμαν, η Τζίτζι Χαντίντ, η Σολάνζ Νόουλς και οι διοργανώτριες της Πορείας Γυναικών (Women’s March) στην Ουάσινγκτον.

Στη λίστα των ισχυρών γυναικών από τους τομείς της επιστήμης, της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, που επίσης θα τιμηθούν περιλαμβάνονται η αστροναύτης, Πέγκι Γουίτσον, η κωμικός/τηλεοπτική παρουσιάστρια, Σαμάνθα Μπι, η Μαξίν Ουότερς μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Μούζουν Αλμιλιχάν από τη Συρία, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των νεαρών κοριτσιών στην εκπαίδευση, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior και η σκηνοθέτης της ταινίας «Wonder Woman» Πάτι Τζένκινς.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Σίνθια Λέιβ δήλωσε στο WWD για τις γυναίκες που θα παραλάβουν τα φετινά βραβεία: «Οι νικήτριες που επιλέχθηκαν είναι οι γυναίκες που έχουν αίσθηση του σκοπού, έχουν μια πραγματική αποστολή και υπερασπίστηκαν ηχηρά τα δικαιώματα των γυναικών.Πολύ μεγαλύτερος αριθμός γυναικών, απ΄αυτόν που θα περίμενε κάποιος, συμμετείχαν στην Πορεία Γυναικών, όχι μόνο στην Ουάσινγκτον αλλά και στις πορείες σε όλο τον κόσμο κατά της ρητορικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Υπήρχαν εκατοντάδες γυναίκες που πήραν μέρος στη διοργάνωση και τον σχεδιασμό των διαμαρτυριών, αλλά 27 γυναίκες αφιέρωσαν πραγματικά όλο τον χρόνο τους το διάστημα από την Ημέρα των Εκλογών έως την Ημέρα της Ορκωμοσίας».

Advertisement

Η Αμερικανίδα Τζίτζι Χαντίντ, παιδί μεταναστών από την Ολλανδία και την Παλαιστίνη με 36 εκατ. ακόλουθους στο Twitter ανέφερε στο Glamour: «Θέλω να είμαι το πρόσωπο που αξιοποιεί την πλατφόρμα του για να μοιραστεί αυτό με το οποίο είναι παθιασμένο, αλλά είναι επίσης τρομακτικό και κάτι που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Το σούπερ μόντελ δεν έχει διστάσει να μιλήσει στο παρελθόν για τον έλεγχο των όπλων, ενώ τον Ιανουάριο, μαζί με την αδελφή της, επίσης μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων και προσφύγων στις ΗΠΑ από επτά χώρες. Οι δύο καλλονές κρατούσαν πλακάτ που έγραφε: «Είμαστε όλοι Ινδουιστές, Βουδιστές, Μουσουλμάνοι, Αθεϊστές, Χριστιανοί, Εβραίοι».

Η Νικόλ Κίντμαν από την πλευρά της, αναφερόμενη στη δέσμευσή της να συνεργάζεται με μια γυναίκα σκηνοθέτη κάθε 18 μήνες, τόνισε: «Ως ηθοποιός είσαι τόσο καλή όσο τα πράγματα που σου προτείνονται. Και δεν υπήρχαν γυναίκες που να μου έκαναν προτάσεις. Έτσι, όταν το αναλύσουμε αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που προτείνουν πράγματα, επειδή δεν έχουν τις ευκαιρίες. […] Εργάζομαι και συγκεντρώνω χρήματα για γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Χρησιμοποιώ τη φωνή μου ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Και έτσι θεώρησα ότι πρέπει να είμαι μέρος του κινήματος που, ελπίζω, να αλλάξει τα στατιστικά στοιχεία στον τομέα μου».

Advertisement

Η Σολάνζ Νόουλς – η αδερφή της Μπιγιόνσε δηλαδή-  διευκρίνισε ότι η στήριξη της μητέρας της, Τίνα Νόουλς έκανε για εκείνη τη διαφορά: «Όταν σκέφτομαι την εξέλιξη μου, σκέφτομαι τη μητέρα μου, είναι η δύναμη της γυναικείας φύσης σε όλη μου τη ζωή και δεν μπορώ να την ευχαριστήσω αρκετά για όλες τις θυσίες που έκανε για μας».

«Η Σολάνζ όρθωσε το ανάστημά της σε ρατσιστή δάσκαλο ως παιδί. Ταξίδεψε στον κόσμο, μαζί με την οικογένειά της, ως χορεύτρια για το συγκρότημα της αδελφής της Μπιγιονσέ, Destiny’s Child, στα 13 της. Έμεινε έγκυος στον γιο της στα 17, παντρεύτηκε και μετακόμισε στο Αϊντάχο αναζητώντας σταθερότητα. Τελικά πήρε διαζύγιο. Έχασε έναν φίλο σε επεισόδιο ένοπλης βίας. Μετακόμισε στο Μπρούκλιν, βρίσκοντας ξανά την αγάπη και εξελίχθηκε πνευματικά στην underground τέχνη και μουσική σκηνή. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορλεάνη για ένα νέο κεφάλαιο αυτοανακάλυψης. Με το πρωτοποριακό άλμπουμ “A Seat at the table” θίγει θέματα ρατσισμού, πολιτιστικής ιδιοποίησης, ακτιβισμού και ενδυνάμωσης», γράφει το Glamour.

Οι νικήτριες θα τιμηθούν σε τελετή που θα διεξαχθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 13 Νοεμβρίου μετά από διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στο Πρόσπεκτ Χάιτς, στην οποία θα πάρουν μέρος γυναίκες που βραβεύθηκαν τις προηγούμενες χρονιές, όπως η Τσέλσι Κλίντον, η Σεσίλ Ρίτσαρντς, πρόεδρος του οργανισμού Οικογενειακού Προγραμματισμού (PPFA), η ηθοποιός Ντεγουάντα Γουίζ, η σχεδιάστρια μόδας, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και η Νάντια Μουράντ, υποστηρίκτρια της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι που είχε κρατηθεί αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος κ.ά.

Advertisement

Το περιοδικό Glamour για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Netflix θα απονείμει το Βραβείο Ελευθερίας στη Sarinya Srisakul, την πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα πυροσβέστη της Νέας Υόρκης και πρόεδρο των Ενωμένων Γυναικών Πυροσβεστών.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement