Με έξοδο από τη Formula 1 απειλεί η Ferrari

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε ότι μια κορυφαία ομάδα απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1.

Η Red Bull το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι η σειρά της Ferrari.

Η ιταλική ομάδα έχει εκφράσει κατά καιρούς την αντίθεσή της με κάποιους από τους κανονισμούς της Formula 1, και τώρα το αφεντικό της εταιρείας, Sergio Marchionne, δεν διστάζει να μιλήσει ακόμα και για αποχώρηση.

Advertisement

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους κανονισμούς που αναμένεται να υπάρξουν στο άθλημα μετά το 2020.

Οι υπεύθυνοι της FIA και της Formula 1 προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και την ίδια ώρα να κάνουν το άθλημα πιο αγαπητό προς τους οπαδούς.

Τα πρώτα δείγματα ιδεών για τους κινητήρες του 2021 έχουν δοθεί, αλλά Mercedes και Renault δε φαίνεται να συμφωνούν ιδιαίτερα.

Advertisement

Ο Marchionne θέλει πρώτα να δει τα σχέδια για την επόμενη δεκαετία και στη συνέχεια να κρίνει αν η ομάδα του Maranello θα σταματήσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη, κάτι που, αν συμβεί, θα προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

«Η Formula 1 έχει υπάρχει κομμάτι του DNA μας από την πρώτη μέρα της γέννησής μας. Αλλά, αν το περίβλημα αλλάξει και δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμο, δε θέλω να παίξω άλλο. Θα ήταν όπως ένα εκατομμύριο δολάρια, επειδή θα δουλεύω πάνω σε μια πιο εναλλακτική στρατηγική, προσπαθώντας να το αντικαταστήσω. Επίσης και κάτι πιο λογικό.

Η Liberty έχει μερικές καλές προθέσεις σε όλα αυτά, μία εκ των οποίων είναι να μειώσει το κόστος για την ομάδα, κάτι που είναι καλό. Αλλά, είμαστε κάπως αντίθετοι με τη στρατηγική ανάπτυξης μετά το 2020. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς ότι, αν δεν βρούμε μια σειρά περιστάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι επωφελής για την εταιρεία στην αγορά και τη ενίσχυση της μοναδικής θέσης της Ferrari, η Ferrari δε θα παίξει

Advertisement

Την ερχόμενη Τρίτη, θα υπάρξει νέο Strategy Group, προκειμένου να γίνουν νέες συζητήσεις για άλλες αλλαγές. Ο Marchionne θα έχει τα μάτια του ανοιχτά, προκειμένου να δει αν η νέα κατεύθυνση που θέλουν να χαράξουν θα είναι συμφέρουσα για τη Ferrari.

«Πηγαίνουμε σε αυτή τη συνάντηση την Τρίτη με τις καλύτερες προθέσεις, θα δούμε τι θα φέρει για ‘μάς. Παρακολουθώ αυτές τις συναντήσεις για τη στρατηγική, διότι είναι σημαντικό, επειδή μετράει πολύ στην επιχείρηση. Οι οικονομικές επιπτώσεις μιας λανθασμένης επιλογής προς το παρόν είναι αρκετά σημαντικές για τη Ferrari.»

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement