Με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς 1 εκατ. Ελληνες

Advertisement

Η διπλή βεβαίωση του Σεπτεμβρίου με φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου στα 4,267 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, αυτό το «φαινόμενο» δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των φορολογουμένων με δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό πλησίασε πλέον ασφυκτικά στο ένα εκατομμύριο: 991.392 άτομα έχουν υποστεί πλέον τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας ενώ συγκριτικά με τον Αύγουστο, έχουν προστεθεί περίπου 20.000 ονόματα στις «μαύρες λίστες» του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα, η ΑΑΔΕ έχει γίνει αυστηρότερη ακόμη και από ότι ζητούν οι δανειστές μέσω των ετήσιων στόχων που θέτουν στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Advertisement

Σε σύνολο 1,724 εκατομμυρίων πολιτών εις βάρος των οποίων μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα, ήδη το 57,48% έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες όταν οι δανειστές ζητούσαν ένα ποσοστό της τάξεως του 52%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ περίπου 410 χιλιάδες «συνεπείς» φορολογούμενοι μπήκαν το Σεπτέμβριο στη λίστα των οφειλετών του δημοσίου.

Αυτή τη στιγμή αθροιστικά οι έλληνες χρωστούν από παλιά και νέα ληξιπρόθεσμα το ποσό των 98,745 δισ ευρώ, πάνω από το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Advertisement

Μόλις μέσα σε ένα μήνα, από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν από 6,661 δισ. ευρώ σε 7,323 δισ. ευρώ δηλαδή σημείωσαν αύξηση κατά 664 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι νέες  ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν από τα 8,551 δισ. ευρώ σε 9,257 δισ. ευρώ δηλαδή αύξηση 706 εκατ. ευρώ.

Πηγή:thetoc.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement