Εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας μετά τις φονικές πλημμύρες -Υποσχέθηκε μέτρα στήριξης

Advertisement

Για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σε δήλωσή του για τις πλημμύρες κήρυξε εθνικό πένθος για τη μεγάλη τραγωδία.

«Ως αυτή τη στιγμή θρηνούμε 14 ανθρώπους και ευχή όλων μας είναι να μην αυξηθεί άλλο» είπε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη τραγωδία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Advertisement

Οπως τόνισε, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν χώροι του στρατού για να μην μείνει κανένας άστεγος ή πεινασμένος απόψε.

«Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε όσα συνέβησαν σήμερα» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Στόχος, όπως είπε, είναι τα μεικτά κλιμάκια να καταγράψουν άμεσα τις ζημιές για να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές.

Advertisement

Ευχαρίστησε, επίσης, τους άντρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής για το έργο τους.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement