Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βγει «στο σφυρί» πωλήθηκε 34 εκατ. δολάρια

Advertisement

Αντί περίπου 34 εκατ. δολαρίων (σχεδόν 29 εκατ. ευρώ) κατακυρώθηκε το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, τιμή που συνιστά ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.

Το αψεγάδιαστο διαμάντι των 163 καρατίων συνοδεύεται από το περιδέραιο «The Art of Grisogono», το οποίο είναι διακοσμημένο με σμαράγδια και διαμάντια.

Όσο για τον αγοραστή, συμμετείχε τηλεφωνικά στη δημοπρασία η οποία διεξήχθη στη Γενεύη και ζήτησε να μην κατονομαστεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Advertisement

Ο οίκος δημοπρασιών ανέμενε το διαμάντι να πωληθεί αντί περίπου 25-30 εκατ. δολάρια.

Το διαμάντι χρώματος D και τύπου 11A (καθαρό, διαφανές, εξαιρετικά σπάνιο) προέρχεται από ακατέργαστη πέτρα 404 καρατίων που ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στο ορυχείο Lulo στην Ανγκόλα.

Συλλέκτες πολύτιμων πετραδιών συχνά ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπάνιο διαμάντι.

Advertisement

Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Pink Star» των 59,60 καρατίων, πωλήθηκε αντί 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ, τον Απρίλιο.

Τον Μάιο του 2016, το μπλε διαμάντι «Oppenheimer» είχε πουληθεί αντί 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Γενεύη.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, τον Νοέμβριο του 2015 επίσης στη Γενεύη, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το «Blue Moon of Josephine», είχε πωληθεί αντί 48,4 εκατ. δολαρίων σε έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ.

Advertisement

Εξάλλου, τον Μάιο του 2016, ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 15,38 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον φετινό Μάιο, δύο σπάνια διαμαντένια σκουλαρίκια πωλήθηκαν αντί 57,4 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.

Τον Μάιο, επίσης, το «La Légende», το μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς το οποίο έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε αντί 15 εκατ. δολαρίων, τιμή που συνιστά «παγκόσμιο ρεκόρ» για το είδος του.

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement