Η Uber θα αγοράσει 24.000 Volvo για έναν στόλο χωρίς οδηγούς

Advertisement

Η Uber συμφώνησε να αγοράσει χιλιάδες αυτοκίνητα από τη Volvo για να προετοιμάσει έναν στόλο από πλήρως αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό, επιταχύνοντας σημαντικά τα σχέδια της για τον συγκεκριμένο τομέα.

Η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη 200 Volvo εφοδιασμένα με τα συστήματα αυτόματης οδήγησης τα οποία χρησιμοποιούνται δοκιμαστικά στο Πίτσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο και την Αριζόνα.

Η Uber Θα αγοράσει έως και 24.000 XC90 μεταξύ του 2019 και του 2021 σε μια συμφωνία αξίες έως και 1,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Financial Times.

Advertisement

Η startup θα αγοράζει τμηματικά τα ειδικά οχήματα από την Volvo και στη συνέχεια θα προσθέτει σε αυτά τους δικούς της αισθητήρες και θα τα λειτουργεί, πιθανότατα με έναν άνθρωπο στο τιμόνι, απλά για να προσέχει την πορεία.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφού η Waymo, η θυγατρική μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Alphabet, ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πολιτικό της πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων στο Φοίνιξ της Αριζόνα μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην βιομηχανία.

Η Uber και η Volvo δεσμεύτηκαν πέρσι, να επενδύσουν τα 300 εκατ. για την ανάπτυξη ενός οχήματος που θα είναι έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση σε μια συμφωνία που περιελάμβανε τη συνεργασία των μηχανικών των δύο εταιρειών για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Advertisement

Το υπάρχον XC90 SUV της Volvo που χρησιμοποιεί η Uber για τις δοκιμές της στις ΗΠΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς έναν άνθρωπο που λειτουργεί ως οδηγός ασφαλείας επειδή δεν έχει εφεδρικά συστήματα οδήγησης και φρένων.

Τα νέα οχήματα θα σχεδιάζονται με ειδικά εφεδρικά συστήματα που θα τους επιτρέπουν την λειτουργία άνευ ανθρώπινου παράγοντα.

«Στον αυτοκινούμενο κόσμο δεν υπάρχει ο παράγων άνθρωπος, οπότε χρειάζεσαι εφεδρική πλοήγηση και συστήματα φρεναρίσματος, σε περίπτωση μηχανικής ή ηλεκτρολογικής βλάγης», δήλωσε ο Τζεφ Μίλερ, επικεφαλής συνεργασιών αυτοκινήτου της Uber.

Advertisement

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των 24.000 αυτοκινήτων είναι η «καλύτερη πρόβλεψη» για το πόσα οχήματα θα χρειαστεί η Uber αρχικά, αν και ο τελικός αριθμός θα καθοριστεί από την ταχύτητα με την οποία θα εφαρμόζονται νέες ρυθμίσεις καθώς και με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα της Uber.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement