Πατέρας Θωμάς: Ο μποξέρ που έγινε ιερέας με πλούσιο έργο και… τα βράδια στα μπουζούκια! [βίντεο]

Advertisement

Ήταν επαγγελματίας kickboxer, όμως, κάποια στιγμή στη ζωή του έκανε στροφή 180 μοιρών για να αφιερωθεί στο Θεό.

Ο πατέρας Θωμάς που ιερουργεί στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα είχε την τιμητική του στην γαλλική τηλεόραση. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «France 2» τον επέλεξε για το αφιέρωμα που έκανε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα» (19 Νοεμβρίου).

Η κάμερα του γαλλικού δικτύου βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα κι έγινε η «σκιά» του Έλληνα ιερέα. Τον ακολούθησε όχι μόνο στην εκκλησία του αλλά και στα… μπουζούκια.

Advertisement

Η δημοσιογράφος του «France 2» Αλεξία Κεφαλά, παρουσίασε στην πρωινή εκπομπή «C’ est un monde», τον 62χρονο ιερέα επί τω έργω, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση αφού ο πατέρας Θωμάς είναι αεικίνητος: Δίνει κουράγιο στους τραγουδιστές που παραπονιούνται ότι η οικονομική κρίση τους έχει γονατίσει και φροντίζει για όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ο γενειοφόρος Έλληνας ιερέας δεν είναι σαν όλους τους άλλους, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος του δικτύου «France 2». Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα διοργανώνει συσσίτια για τις άπορες οικογένειες αλλά και δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας για τις γυναίκες.

Τα βράδια όμως, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, θα επισκεφθεί νυχτερινά κέντρα για να στηρίξει -όπως ο ίδιος επισημαίνει- οικονομικά τους τραγουδιστές.

Advertisement

Στην εκπομπή «Télématin» του γαλλικού δικτύου «France 2» που παρουσιάζει ο παρουσιαστής Laurent Bignolas,ο γενειοφόρος ιερέας είχε την τιμητική του. Ο 62χρονος Έλληνας ιερέας έχει οργανώσει ενοριακό ιατρείο στην εκκλησία του προκειμένου να εξετάζονται δωρεάν οι πολίτες.

Αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις του στο κοινωνικό έργο, όπως ο ίδιος λέει, και δίνει κουράγιο στις εθελόντριες που μαγειρεύουν σούπες για τους άστεγους της περιοχής. Επιπλέον, συγκεντρώνει χρήματα για τα σχολεία της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Οι γυναίκες που προσεύχονται στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στάζουν μέλι για τον πατέρα Θωμά.

Advertisement

Υποστηρίζουν χαρακτηριστικά πως έχει αφιερώσει τη ζωή του όχι μόνο στο Θεό αλλά και στο να προσφέρει βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη. «Ειδικά για τις γυναίκες το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας είναι πολύ σημαντικό», υποστηρίζει μία από αυτές.

Δείτε το αφιέρωμα της γαλλικής τηλεόρασης – Στο 25:40 η εισαγωγή της δημοσιογράφου και στο 26:52 το βίντεο

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement