Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ για τον άντρα!

Advertisement

Η στάση που θα επιλέξει το ζευγάρι στο σεξ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πώς απολαμβάνουν περισσότερο ή δύο σύντροφοι την ερωτική επαφή, πώς θα αποφύγουν ενοχλητικούς πόνους στη μέση και τα γόνατα ή απλώς πώς… βολεύονται καλύτερα!

Δυσάρεστα είναι όμως τα νέα που έρχονται από μια καινούρια έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology, καθώς καταδεικνύει πως μία από τις αγαπημένες –εάν όχι η αγαπημένη– στάσεις των γυναικών είναι στην πραγματικότητα η πιο επικίνδυνη για το σύντροφό τους!

Η λεγόμενη «στάση της καουμπόισσας», με τη γυναίκα από πάνω, ευθύνεται για το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Advertisement

Στον αντίποδα, η «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευθύνεται για ποσοστό 29% των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η παραδοσιακή και πολλάκις δοκιμασμένη «ιεραποστολική στάση», με τον άντρα από πάνω, οδηγεί σε τραυματισμό μόλις στο 21% των περιπτώσεων.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο άντρας αδυνατεί να αποφύγει επίπονες κινήσεις όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και στηρίζει όλο το σωματικό της βάρος επάνω στο ανδρικό μόριο.

Ωστόσο, εάν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο πιθανό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή να υποστεί μόνο έναν ακίνδυνο μικροτραυματισμό, διακόπτοντας την κίνηση του γυναικείου σώματος από την πρώτη κιόλας ενόχληση.

Advertisement

Οι ερευνητές μελέτησαν και αξιολόγησαν 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά κατάγματος πέους, τα οποία καταγράφηκαν σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας σε διάστημα 13 ετών, ώστε να ανακαλύψουν ποια ήταν η αρχική αιτία του τραυματισμού.

Οι μισοί από τους άντρες που υπέστησαν κάταγμα είχαν δηλώσει ότι άκουσαν ένα χαρακτηριστικό «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο μόριό τους οίδημα και πόνος. Δύο από τους άντρες απέκτησαν σοβαρά προβλήματα στύσης μετά τον τραυματισμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κάταγμα πέους είναι επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, όμως είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος τραυματισμού.

Πηγή:onmed.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement