Σε ένα πολυτελές και εντυπωσιακό ξενοδοχείο μετατράπηκε η έπαυλη του Βερσάτσε στο Μαϊάμι [εικόνες]

Advertisement

Σε πολυτελές ξενοδοχείο έχει μετατραπεί η έπαυλη του Τζιάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Το ξενοδοχείο «The Villa Casa Casuarina» είναι διακοσμημένο με επιβλητικά μοτίβα του σχεδιαστή, σε μεσογειακό στυλ.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Τζιάνι Βερσάτσε τον Ιούλιο του 1997, μπορούν να κολυμπήσουν σε μια πισίνα διακοσμημένη με χρυσά πλακάκια, να δουν τον ωκεανό από το παρατηρητήριο που υπάρχει στη στέγη και να δειπνήσουν στο εστιατόριο που έχει δημιουργηθεί στο μέρος όπου παλιότερα βρισκόταν η τραπεζαρία του σχεδιαστή.

36968787

Advertisement

Ο Βερσάτσε είχε αγοράσει το τριώροφο κτήριο το 1992, δαπανώντας περίπου 33 εκατ. δολάρια για την ανακατασκευή του.

Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του πούλησε το ακίνητο, το οποίο από 2013 πέρασε στην κατοχή του ομίλου Victor Hotels, αντί 41,5 εκατ. δολαρίων.

950X630_2

Advertisement

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1946 στη Ρέτζιο Καλάμπρια της νότιας Ιταλίας, ο Τζιάνι Βερσάτσε μελέτησε την αρχαία ελληνική ιστορία, ενώ επηρεάστηκε από τον Αμερικανό πολυσχιδή καλλιτέχνη Άντι Ουόρχολ.

Η ενασχόλησή του με τη μόδα άρχισε σε μικρή ηλικία, όταν ξεκίνησε τη ραπτική στην επιχείρηση της μητέρας του.

Το ενδιαφέρον του στράφηκε στην αρχιτεκτονική, προτού μετακομίσει στα 26 του στο Μιλάνο, για να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας.

Advertisement

Μετά από ορισμένες μικρότερες δουλειές, παρουσίασε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 την πρώτη του γυναικεία κολεξιόν, ενώ το 1978 άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ, στη Via della Spiga του Μιλάνου, ιδρύοντας παράλληλα τον οίκο Versace, με σήμα το κεφάλι της Μέδουσας, η οποία στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρεις Γοργόνες.

950X630_1

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, εξοικειωμένος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ο Βερσάτσε επέλεξε τη Μέδουσα ως λογότυπο, επειδή έκανε τους ανθρώπους να την ερωτευτούν, ελπίζοντας η εταιρεία του να μαγεύει κατά τον ίδιο τρόπο τους ανθρώπους.

Advertisement

elegant-grounds-historic-luxury

Ο Τζιάνι Βερσάτσε είχε μακροχρόνιο δεσμό με τον συνεργάτη του, Αντόνιο Ντ’ Αμίκο. Δολοφονήθηκε στην είσοδο της έπαυλής του στο Μαϊάμι σε ηλικία 50 ετών, στις 15 Ιουλίου 1997, όταν -επιστρέφοντας από πρωινό περίπατο- δέχθηκε τα πυρά ενόπλου.

Ήταν το πέμπτο θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Άντριου Κούναναν, ο οποίος αυτοκτόνησε οκτώ ημέρες αργότερα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement