Γυμναστήριο δίνει συνδρομή δια βίου σε 12χρονο πρόσφυγα που «κολλούσε» το πρόσωπό του στη τζαμαρία

Advertisement

Υπάρχουν κάποια μικρά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα που αποκαθιστούν την πίστη μας στη ζωή και τον άνθρωπο. Kαι ευτυχώς, με την βοήθεια των Social Media, βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν μικρά θαύματα.

Ενα από αυτά είναι και η ιστορία του 12χρονου πρόσφυγα από τη Συρία, Μοχάμετ Χαλίτ. Ενα αγόρι που έφυγε από τη χώρα που ταλανίζεται από τον πόλεμο για να ζήσει χωρίς να χρειάζεται να ακούει οβίδες να περνούν πάνω από το κεφάλι του.

Ο 12χρονος Χαλίτ βρέθηκε στην Τουρκία, και έπιασε αμέσως δουλειά. Βασικό του επάγγελμα; το γυάλισμα παπουτσιών. Κοινώς λουστράκος. Πιθανότατα κανείς δεν θα μάθαινε για την ύπαρξη του μικρού Σύρου, αν δεν βρισκόταν ένας άνδρας να τον φωτογραφίσει. Και αυτή δεν ήταν μια κοινή φωτογραφία.

Advertisement

Με περασμένο στον ώμο το σκαμνάκι του και φορώντας σαγιονάρες μέσα στο ψύχος του χειμώνα, ο Χαλίτ έχει «κολλήσει» το πρόσωπό του στη τζαμαρία ενός γυμναστηρίου και χαζεύει τους άνδρες που γυμνάζονται. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο 12χρονος περνάει κάθε μέρα από το γυμναστήριο και χαζεύει όσους γυμνάζονται στα μηχανήματα για ώρα.

gym-570

Advertisement

Η εικόνα του Χαλίτ ανέβηκε στο Twitter και έγινε viral με αποτέλεσμα να τον εντοπίσουν οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου, οι οποίοι δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα.

Βρήκαν τον 12χρονο και του πρόσφεραν δια βίου συνδρομή. «Άλλοι έχουν συνδρομή και δεν πατάνε ποτέ καθόλου και άλλοι το ονειρεύονται και δεν μπορούν έρθουν» ανέφεραν οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου που από σήμερα είναι μάλλον το πιο διάσημο γυμναστήριο της Τουρκίας.

gym-1070

Πηγή:bovary.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement