Η πρώτη τρισδιάστατη διαβάση πεζών στην Ελλάδα εμφανίστηκε στη Νάουσα [εικόνες]

Advertisement

Ίσως σας έχει συμβεί να βρίσκεστε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα και να πλησιάζετε σε διάβαση πεζών, εκεί όπου ως δια μαγείας τα αυτοκίνητα σταματάνε για να περάσεις. Κάτι που αποδεδειγμένα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, οι Έλληνες οδηγοί δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι “γραμμές ζέβρας” στον δρόμο.

Κάποιες χώρες, όπως η Ισλανδία και η Ινδία, έχουν σκεφτεί μια εξαιρετικά έξυπνη και πολύ πρωτότυπη ιδέα, ώστε να αποτρέπει τα ατυχήματα και να κάνει τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα και πιο έντονα τις διαβάσεις στους δρόμους.

Advertisement

Οι διαβάσεις είναι πλέον τρισδιάστατες, μέσω οπτικής ψευδαίσθησης, και αυτές μοιάζουν με τις συνηθισμένες διαβάσεις, αλλά φαίνεται ότι “επιπλέουν”.

3D_crossings_0002

Και να που μια πόλη στην Ελλάδα αντιγράφει κάτι καλό. Και αυτό γιατί ο δήμος της Νάουσας ακολούθησε τo παράδειγμα και σε συνεργασία με την Lobart προχώρησαν στην δημιουργία 3D διαβάσεων

Advertisement

Η ιδέα ήταν του δήμαρχου, Νικόλαου Κουτσογιάνη και του αντιδήμαρχου, Σταύρου Βαλσαμίδη και αναμένεται να σχεδιαστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement