Tα 14 σημάδια που μαρτυρούν ότι θα ζήσεις περισσότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί πολύ σε σχέση με το παρελθόν και αυτό οφείλεται σε αλλαγές στον τρόπο ζωής, μόρφωσης και πρόληψης των ασθενειών.

Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικά πειράματα, κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες ή γεγονότα του παρελθόντος είναι σημάδια που μαρτυρούν ότι θα ζήσεις περισσότερο.

Δες λοιπόν την τελευταία λίστα με όλες αυτές τις ενδείξεις για να ξέρεις τι θα συνεχίσεις και τι θα αλλάξεις στον τρόπο ζωής σου.

Advertisement

1. Αν η μητέρα σου σε γέννησε σε νεαρή ηλικία και μάλιστα σε μικρότερη ηλικία από 25 χρονών, σημαίνει ότι προήλθες από πιο «υγιές» ωάριο.

2. Πίνεις 1-2 ποτήρια πράσινο ή μαύρο τσάι καθημερινά. Το τσάι περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία που καθαρίζουν το σώμα και προλαμβάνουν τις ασθένειες.

3. Περπατάς συχνά που μεταφράζεται σε καλή φυσική κατάσταση και λιγότερα καρδιακά προβλήματα.

Advertisement

4. Δεν πίνεις ζαχαρούχα αναψυκτικά, ακόμα και τύπου diet, που προκαλούν παχυσαρκία και ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

5. Δεν τρως fast food και ειδικά έτοιμα hamburgers, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου επεξεργασμένου κρέατος, ιδιαίτερα βλαβερού για την καρδιά και την υγεία.

6. Έχεις δυνατά, γυμνασμένα πόδια, άρα έχεις καλή φυσική κατάσταση και λιγότερους κινδύνους να πέσεις ή να τραυματιστείς.

Advertisement

7. Τρως συχνά κόκκινα και μωβ φρούτα και λαχανικά. Μούρα, σταφύλια, κόκκινο κρασί, περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την υγεία.

8. Όταν ήσουν έφηβος, είχες κανονικό σωματικό βάρος, που σημαίνει ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη ή παχυσαρκία μεγαλώνοντας.

9. Είχες υπάρξει φοιτητής στο παρελθόν. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που έχουν μορφωθεί περισσότερο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν, να πιουν και γενικά να ακολουθήσουν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Advertisement

10. Έχεις καλούς φίλους , γεγονός που βοηθά στην καλύτερη ψυχική υγεία και στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής.

11. Οι φίλοι σου είναι υγιείς και αδύνατοι, που σημαίνει ότι σε επηρεάζουν θετικά και δεν σε παρασύρουν σε διατροφικές ατασθαλίες.

12. Δοκιμάζεις νέα πράγματα, κρατάς πάντα το μυαλό σου σε εγρήγορση και δεν φοβάσαι τις προκλήσεις.

Advertisement

13. Δεν έχεις οικιακή βοηθό, άρα κινείσαι περισσότερο, μειώνεις την καθιστική ζωή και βρίσκεσαι σε καλύτερη σωματική κατάσταση.

14. Σου αρέσει να απολαμβάνεις τη ζωή, είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και δεν έχεις πολύ άγχος.

Πηγή:myfit.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement