H Κίνα σφίγγει τα λουριά στο bitcoin

Advertisement

Η Κίνα εντείνει τους περιορισμούς που έχει θέσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Έχοντας ήδη κλείσει τα επίσημα ανταλλακτήρια στοχεύει πλέον διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές κινητών που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι Αρχές της χώρας που πέρσι απαγόρευσαν την λειτουργία των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, πρόσφατα παρατήρησαν μιας άνοδο της δραστηριότητας σε εναλλακτικές εφαρμογές.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές που επιτρέπουν την οργανωμένη διαπραγμάτευση είτε λειτουργούν από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό της χώρας, δήλωσαν τα ίδια άτομα, χωρίς να γίνουν πιο συγκεκριμένοι σχετικά με το πως ορίζουν οι Αρχές αυτές τις πλατφόρμες.

Advertisement

Στο στόχαστρο θα βρεθούν και μεμονωμένα άτομα και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες διακανονισμού και εκκαθάρισης για την διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσαν τα ίδια άτομα τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν γιατί τα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης δεν έχουν ανακοινωθεί. Οι μικρές συναλλαγές μεταξύ χρηστών δεν θα επηρεαστούν, πρόσθεσαν.

Το bitcoin υποχώρησε κατά 1,2% στα 13.580,50 δολάρια το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Οι συνεχόμενες παρεμβάσεις τις κινεζικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναταραχές στην αγορά του bitcoin και των υπόλοιπων ψηφιακών νομισμάτων τους τελευταίους μήνες.

Advertisement

Ρυθμιστικές Αρχές απ’ όλο τον κόσμο εντείνουν τους ελέγχους στα κρυπτονομίσματα λόγω των φόβων που επικρατούν για εκτεταμένη κερδοσκοπία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγής.

Μέχρι τις αρχές του προηγούμενου έτους, η Κίνα ήταν η πιο ενεργή αγορά σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση bitcoin σε ανταλλακτήρια.

Στην χώρα βρίσκονται ακόμη οι μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης bitcoin του κόσμου, αν και οι ίδιοι έχουν ξεκινήσει να κοιτάν αλλού καθώς οι τοπικές Αρχές θέλουν να επιβάλουν περιορισμούς στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement