Κακοποιήθηκε και ήταν θύμα μπούλινγκ ακόμη και από τον Λυκειάρχη. Δεν πλύθηκε για δύο εβδομάδες, έσπασε το χέρι της και κινδύνευσε να πνιγεί για χάρη των ρόλων της…

Advertisement

Έμαθε να μην δίνει υποσχέσεις που κρατούν για πάντα. Δεν πιστεύει στην αιώνια αγάπη. Από το 2000 μέχρι σήμερα, η Χάλι Μπέρι έχει ψηφιστεί ως η ομορφότερη, η πιο σέξι και η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Είναι απρόβλεπτη και ακομπλεξάριστη. Σε τέτοιο βαθμό, που παρέλαβε η ίδια το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού για την Catwoman και δήλωσε μετά την απονομή: «Ειλικρινά, εύχομαι να μην σας ξαναδώ».

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της ήταν δύσκολα. Κακοποίηση στο σπίτι και πρωτοφανές μπούλινγκ στο σχολείο, επειδή η μητέρα της ήταν λευκή και ο πατέρας της μαύρος!

Advertisement

Ακόμα και στο λύκειο, όταν ανακηρύχθηκε βασίλισσα του χορού, την κάλεσε ο λυκειάρχης για να της αφαιρέσει τον τίτλο, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί σε ένα σχολείο λευκών, βασίλισσα να είναι μια μαύρη. Εκείνη ευγενικά του ζήτησε να παίξουν κορώνα – γράμματα τον τίτλο. Τελικά, η τύχη ήταν με το μέρος της για δεύτερη φορά.

Στο Λύκειο ήταν πολύ δημοφιλής. Ήταν πρόεδρος της τάξης, μαζορέτα και «Βασίλισσα του Χορού»...
Στο Λύκειο ήταν πολύ δημοφιλής. Ήταν πρόεδρος της τάξης, μαζορέτα και «Βασίλισσα του Χορού»…

Κάποτε δήλωσε: «Οι ρόλοι στις ποιοτικές ταινίες, είναι για την προσωπική ευχαρίστηση του ηθοποιού – ενώ οι εμπορικές, μεγάλες παραγωγές είναι αυτές που μας κάνουν γνωστούς».

Ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που κάνουν θυσίες για να μπουν στο πετσί ενός ρόλου. Έχει μείνει χωρίς μπάνιο για δυο εβδομάδες, έσπασε το χέρι της, παραλίγο να πνιγεί.

Advertisement
Στην ταινία Jungle Fever, δεν είχε κάνει μπάνιο για δυο εβδομάδες. Ήθελε να προσεγγίσει το ρόλο της με ρεαλιστικό τρόπο....
Στην ταινία Jungle Fever, δεν είχε κάνει μπάνιο για δυο εβδομάδες. Ήθελε να προσεγγίσει το ρόλο της με ρεαλιστικό τρόπο….

Δεν μετάνιωσε ποτέ, για καμία από τις θυσίες. Όταν δέχτηκε τον ρόλο της Catwoman, πήρε γάτα, μόνο και μόνο και για να εμπεδώσει πως συμπεριφέρονται τα συγκεκριμένα ζώα. Τις κινήσεις, τα άλματα και την συμπεριφορά, ανάλογα με την διάθεσή τους.

Θεωρεί, ότι μέσα από αυτές τις κινήσεις κατάφερε να κατακτήσει και το Όσκαρ για την ταινία «Ο χορός των τεράτων». Στηρίζει ενεργά τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, λόγω των δικών της βιωμάτων.

Έχει κάνει τρεις γάμους και έχει αποκτήσει δυο παιδιά: «Έχω χορτάσει από γάμους. Δεν θέλω να το δοκιμάσω ποτέ ξανά». Η ομορφιά, στάθηκε αφορμή για να κατακτήσει τα περισσότερα από τα όνειρα της. Ξεκινώντας με τον τίτλο Miss Teen All American και τον τίτλο Miss Ohio USA, ενώ ήταν η πρώτη αναπληρωματική Miss USA.

Advertisement
Mις Οχάιο το 1986.
Mις Οχάιο το 1986.

Ο πρώτος ρόλος ήρθε ουρανοκατέβατος, καθώς ένας Νεοϋορκέζος ατζέντης της τηλεφώνησε και της πρότεινε να συμμετάσχει στη σειρά “Living Dolls”.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων λιποθύμησε και στο νοσοκομείο διαγνώστηκε ότι έπασχε από διαβήτη.

Ξεπέρασε όμως τον κίνδυνο και συνέχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει το δικό της αστέρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ, ενώ οι μετοχές της απογειώθηκαν από την στιγμή που έγινε «Bond Girl».

Πηγή:mixanitouxronou.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement