Στο σφυρί το motorhome που φιλοξενούσε τον Σουμάχερ [εικόνες]

Advertisement

Ένα λεωφορείο που είχε μετατραπεί σε motorhome για την ομάδα της Ferrari την εποχή της απόλυτης επικράτησης του Μίκαελ Σουμάχερ στην F1, πωλείται με αρχική τιμή 150.000 ευρώ από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Το συγκεκριμένο κινούμενο σπίτι χρησιμοποιούσαν για ξεκούραση οι Μίκαελ Σουμάχερ και Ρούμπενς Μπαρικέλο μεταξύ των δοκιμαστικών και των κατατακτήριων κατά τη διάρκεια του τριημέρου των αγώνων.

Στην αρχική του διαμόρφωση, το motorhome είχε κυρίως εξοπλισμό επικοινωνίας και συνεδριάσεων, καθώς και ένα δωμάτιο μασάζ.

Advertisement

Μετά όμως την απόσυρσή του από την ομάδα το 2005, πωλήθηκε σε ιδιώτη το 2011 που το μετέτρεψε σε μια πολυτελή κινούμενη έπαυλη.

Στη σημερινή του διαμόρφωση λοιπόν διαθέτει full size κρεβατοκάμαρα, τουαλέτα, κουζίνα, σαλόνι, προηγμένο ηχοσύστημα της Bose και πλήρες σετ ηλεκτρικών συσκευών.

Ως βάση χρησιμοποιείται το λεωφορείο της Iveco με κινητήρα turbo diesel 450 ίππων, ενώ υπάρχει σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και γεννήτρια για την παροχή ρεύματος.

Advertisement

Αυτό που έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο παρά το πέρασμα των χρόνων είναι η κατακόκκινη εξωτερική βαφή και τα λογότυπα της ομάδας, τα οποία φέρουν την υπογραφή του τότε team manager Στέφανο Ντομενικάλι. Ταυτόχρονα, το πρώην λεωφορείο και νυν αυτοκινούμενο τροχόσπιτο παραμένει σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

Οι πλούσιοι λάτρεις των αγώνων θα κάνουν ουρά για να αποκτήσουν ένα από τα κομμάτια της ιστορίας, που ανήκε κάποτε στην πιο πετυχημένη ομάδα και φιλοξενούσε τον πιο πετυχημένο  οδηγό σε ολόκληρη την ιστορία του κορυφαίου  πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη, το συγκεκριμένο motorhome είχε περάσει πάλι μέσω δημοπρασίας από τον οίκο RM Sotheby’s, με κόστος περίπου 300.000€.

Advertisement

Ο διάσημος εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, που από το Δεκέμβριο του 2013 υπέστη εγκεφαλική βλάβη από ατύχημα στο σκι και σήμερα βρίσκεται σε κώμα, παραμένει ακόμα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα όλων των εποχών και η αύρα του στο motorhome αναμένεται να ανεβάσει σημαντικά το κόστος.

Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό ήταν το motorhome της «χρυσής εποχής»της Ferrari και του Σουμάχερ, από το 2001 έως και το 2004, κατά την οποία μαζί κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα στη σειρά.

Advertisement

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement