Έρχεται το Microlino για να γίνει το ιδανικό μεταφορικό μέσο για τις σύγχρονες πόλεις [βίντεο]

Advertisement

Με μήκος μόλις 2,4 μέτρα, δύο θέσεις επιβατών, 300 λίτρα χώρο αποσκευών και μηδενικές εκπομπές ρύπων καθότι ηλεκτρικό, το Microlino της ελβετικής Micro είναι το ιδανικό μεταφορικό μέσο για τις σύγχρονες πόλεις.

Η ιδέα της ελβετικής εταιρείας κατασκευής πατινιών, προήλθε από ένα εμβληματικό όχημα της δεκαετίας του 50, το Iso Isetta.

Το μικρό διθέσιο μοντέλο που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά από την Iso SpA στην Ιταλία το 1953, έγινε κυρίως γνωστό ως BMW Isetta όταν η γερμανική εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα κατασκευής του.

Advertisement

Άφησε δε εποχή ως το πιο οικονομικό και εύχρηστο αυτοκίνητο, ενώ η κατασκευή του σταμάτησε το 1964.

Πάνω λοιπόν στην ιδέα του Isetta, η Micro δημιούργησε το Microlino με σύγχρονα όμως συστατικά.

Ελαφρύ αμάξωμα από συνθετικά υλικά, ηλεκτρικός κινητήρας και συστοιχία μπαταριών 8 ή 14,4 KWh, εξασφαλίζουν κίνηση χωρίς ρύπους και θόρυβο, με αυτονομία 120 ή 215 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Advertisement

Η γρήγορη φόρτιση που δεν ξεπερνά τις 4 ώρες και μπορεί να μειωθεί έως και τη 1 ώρα με ταχυφορτιστή, αποτελεί επίσης ένα από τα θετικά στοιχεία του λιλιπούτειου αυτοκινήτου πόλης.

Λόγω των πολύ μικρών του διαστάσεων αλλά και της ιδιαιτερότητας ότι η είσοδος και η έξοδος των επιβατών γίνεται από το εμπρός μέρος του οχήματος, το Microlino είναι ιδανικό για να παρκάρει κυριολεκτικά οπουδήποτε, σε χώρους περίπου ανάλογους με αυτούς που αρκούν για μια μοτοσικλέτα.

Την κατασκευή του Microlino για λογαριασμό της ελβετικής Micro έχει αναλάβει η ιταλική εταιρεία Tazzari, η οποία εδώ και μια δεκαετία εξειδικεύεται στη δημιουργία μικρών ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Microlino θα είναι ένα ταχύτατο μικρό αμαξάκι, με μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-50 χλμ./ώρα σε 5 δλ., χάρη στον κινητήρα των 20,5 ίππων και στο πολύ χαμηλό βάρος των 450 κιλών.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, το Microlino στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία των 8 KWh θα κοστίζει στην Ευρώπη περίπου 12.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του αναμένεται κάπου μέσα στο 2018, χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς.

Αν τελικά η όλη προσπάθεια ευοδωθεί, το Microlino θα είναι ένα από τα φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα από τα πιο έξυπνα και πρακτικά για αστικές μετακινήσεις.

Advertisement

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement