Γιατί «κατέβασε» η Nova τον Αlpha από την πλατφόρμα της

Advertisement

Οι οφειλές της Cosmoline της εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά προς την Nova ήταν ο λόγος που η συνδρομητική τηλεόραση κατέβασε το κανάλι της Κάντζας από την ψηφιακή της πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosmoline η οποία παρέχει υπηρεσίες Σταθερής Τηλεφωνίας, Ευρυζωνικού Internet, Δεδομένων και Πολυμεσικής πληροφόρησης καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης σε παρόχους, έχει σημαντικές οφειλές στην Nova από υπηρεσίες που τις παρείχε η τελευταία.

Από την άλλη πλευρά η Nova οφείλει στον Alpha χρήματα για τη συμμετοχή του στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Advertisement

Ωστόσο η πρόταση για να συμψηφισμό των δύο οφειλών που υπέβαλλε η Nova προς τo κανάλι της Κάντζας αν και το ποσό που χρωστά η Cosmoline είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που οφείλει η Nova), απορρίφθηκε.

Ετσι η Nova αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία της με τον Αlpha καθώς όπως ανακοινώθηκε «από την 1η Φεβρουαρίου ο Alpha δεν θα μεταδίδεται μέσα από τη Nova».

Από εδώ και στο εξής, η συχνότητα του Alpha θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω επίγειας ψηφιακής λήψης, μέσω του αποκωδικοποιητή  Nova box.

Advertisement

Πρακτικά, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο συνδρομητής να συνδέει το καλώδιο της επίγειας κεραίας στη ειδική θέση του αποκωδικοποιητή. Να αναφερθεί ότι στη θέση 109 της Nova, που μέχρι πρότινος προβαλλόταν ο Alpha, θα εκπέμπει το κανάλι E!Entertainment.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement