Στο Άγιο Όρος θέλει να μονάσει ο διαβόητος κακοποιός και ισοβίτης Πάσσαρης

Advertisement

Ως μοναχός στο Άγιο Όρος θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο διαβόητος κακοποιός και ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή στα Καρπάθια  Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.

Την επιθυμία του ισοβίτη, που είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη το 2001 όταν σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, αποκάλυψε στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά», υποστήριξε ο αρχιμανδρίτης και εξήγησε ότι ενώ αρχικά οι ιερείς έτρεμαν να τον συναντήσουν, γιατί φοβόντουσαν να μην τους πνίξει, τώρα καμαρώνουν και υπερηφανεύονται αν μπορέσουν να μιλήσουν μαζί του γιατί «ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».

Advertisement

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν, το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:cnn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement