Απίστευτο: O OΑΕΔ πήρε πίσω το μισό επίδομα από τραπεζικό λογαριασμό ανέργου

Advertisement

Ο Χ. (τα στοιχεία του στη διάθεση του protothema.gr) είναι ένας νεαρός Αθηναίος που έλαβε το ποσό των 400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας (ποσό που δόθηκε ως έκτακτη παροχή σε ανέργους έως 24 ετών).

Χθες, επισκέφθηκε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα βόρεια προάστια για να λάβει τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του. Σημειωτέον ότι δεν είχε «τραβήξει» χρήματα από τον λογαριασμό του. Ούτε ένα ευρώ.

Τα χρήματα είχαν κατατεθεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Κι όταν πήγε χθες να τα πάρει, οι υπάλληλοι στην τράπεζα του είπαν ότι από τον λογαριασμό του έλειπαν τα 200 ευρώ. Η αιτιολογία ήταν: «Επιστροφή στον ΟΑΕΔ».

Advertisement

Ο Χ. επικοινώνησε με το ΚΕΠ για να μάθει το λόγο για τον οποίο τα μισά χρήματα είχε κάνει «φτερά»…

Το ΚΕΠ με τη σειρά του επικοινώνησε με τον ΟΑΕΔ και τότε είπαν στον νεαρό Αθηναίο ότι γίνονται κάποιες ρυθμίσεις, ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλους ανέργους κι ότι θα ξαναπιστωθούν λίαν συντόμως τα χρήματα στον λογαριασμό του.

Οι εξηγήσεις αυτές βεβαίως δόθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς καν να τον έχουν προειδοποιήσει και βέβαια δίχως κάποιος να του πει υπεύθυνα πότε θα ξαναδει τα χρήματα αυτά στον λογαριασμό του.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement