Έφτιαξαν φάρμακο που σταματά τη γήρανση και θα κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια. Δοκιμάστηκε με επιτυχία σε φυτά και ζώα

Στα επόμενα 3 χρόνια, αναμένεται η κυκλοφορία χαπιού με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που θα σταματάει τη διαδικασία της γήρανσης. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι δημιουργοί του «θαυματουργού» χαπιού, που είναι Ρώσοι επιστήμονες με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Βλαντιμίρ Σκουλάτσεφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το φάρμακο θα  παρασκευαστεί, θα τελειοποιηθεί και θα είναι έτοιμο για χρήση περίπου σε 2 με 3 χρόνια.

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν τη γήρανση των φυτών, των μανιταριών και άλλων ασπόνδυλων οργανισμών.

Στους ανθρώπους, έχουν ασχοληθεί με την καταπολέμηση ασθενειών για άτομα της τρίτης ηλικίας. Κυρίως ασχολήθηκαν με προβλήματα στα μάτια, καθώς και με αλοιφές και σκευάσματα που θεραπεύουν εγκαύματα και πληγές.

Ήδη τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα πωλούνται στα φαρμακεία.

Το φάρμακο κατά της γήρανσης

Ο Βλαντιμίρ Σκουλάτσεφ που ασχολείται με τη βιοχημεία, τιμήθηκε με βραβείο Ντεμίντοφ το 2017, για τη συμβολή του στον κλάδο της βιοενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια, ερευνά τους τρόπους που μπορούν να καθυστερήσουν, ακόμη και να σταματήσουν τη γήρανση.

Συμμετείχε σε διεπιστημονικό πρόγραμμα, για τη δημιουργία φαρμάκων που καταπολεμούν παθολογίες του οργανισμού και σχετίζονται με την γήρανση.

Έτσι, φτιάχτηκαν φάρμακα και άρχισαν οι δοκιμές. Πρόκειται για μια συστηματική θεραπεία, πλούσια σε αντιοξειδωτικά που θρέφει τον οργανισμό και κρατά τα κύτταρα ανανεωμένα.

Μετά από τις επιτυχίες στον περιορισμό της γήρανσης στα φυτά και στα ζώα, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι, ότι η επιστήμη θα καταφέρει να κάνει αυτό το άλμα και να βρει την θεραπεία για τα γηρατειά.

Είναι όμως αναγκαίο; Πρέπει όλοι να δείχνουμε νέοι και αειθαλείς ενάντια στη φυσιολογική φθορά που έρχεται με το χρόνο;

Πηγή:valueforlife.gr

Δείτε και αυτά: