Οι Βενεζουελάνοι έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά μέσα στο 2017, από την πείνα!

Advertisement

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που ανέδειξε έρευνα για την Βενεζουέλα, καθώς προκύπτει ότι οι Βενεζουελάνοι έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά από την πείνα, μέσα στο 2017!

Παράλληλα, σχεδόν το 90% των 30 εκατ. κατοίκων της χώρας ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, μην έχοντας πλέον χρήματα ούτε για το καθημερινό του φαγητό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι ξυπνά πεινασμένο το πρωί γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει φαγητό την προηγούμενη ημέρα.

Advertisement

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού εξάλλου έτρωγε κάτι μόλις δύο ή λιγότερες φορές την ημέρα.

Η έρευνα έγινε από τρία πανεπιστήμια της χώρας, που μελέτησαν συνολικά 6.168 Βενεζουελάνους ηλικίας από 20 έως 65 ετών και δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters.

Για το 2016, η ίδια έρευνα είχε δείξει πως οι Βενεζουελάνοι είχαν χάσει κατά μέσο όρο οκτώ κιλά.

Advertisement

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι τιμές στην Βενεζουέλα αυξήθηκαν κατά 4.068%, ενώ η κυβέρνηση Μαδούρο έχει να ανακοινώσει επισήμως στοιχεία για την φτώχεια από το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ήταν στο 33%, βάσει των στοιχείων της εθνικής υπηρεσίας.

Η έρευνα κατέγραψε επιπλέον ότι η διατροφή των Βενεζουελάνων υπολείπεται σε βιταμίνες και πρωτεΐνη.

«Το εισόδημα μειώνεται δραματικά. Η απόκλιση μεταξύ των μισθών και των τιμών των αγαθών είναι τόσο γενικευμένη πλέον, που πρακτικά δεν υπάρχει ούτε ένας Βενεζουελάνος που να μην είναι φτωχός», είπε η Μαρία Πόνσε, μία από τις επικεφαλής της έρευνας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement