Μπερλουσκόνι: Είμαι νέος, ξυπνώ στις 6, τρέχω, κολυμπάω και νευριάζω με τις εφημερίδες

Advertisement

Στις φορολογικές και οικονομικές δεσμεύσεις του κόμματός του αναφέρθηκε και πάλι ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας σε θέατρο του Μιλάνου.

«Δεν θα αυξήσουμε τον φόρο προστιθέμενης αξίας καθ΄όλο το 2108 αλλά ούτε και το 2019», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν «για την κατάκτηση μιας ευρείας και δυνατής πλειοψηφίας».

Advertisement

Ο Καβαλιέρε πρόσθεσε ότι μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι θεωρεί ότι περιγράφει πιστά τη δράση και την προσωπικότητά του, στον στίβο της πολιτικής. Πρόκειται για την φράση «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε φοβούνται, σε χλευάζουν και στο τέλος κερδίζεις».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλησε να αναφερθεί και στη σωματική του κατάσταση: «Είμαι νέος. Ξυπνώ στις έξι το πρωί, τρέχω, κολυμπάω και αμέσως μετά αρχίζω να νευριάζω με τις εφημερίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι το 2011 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, επειδή, θεωρεί ότι στην ουσία οργανώθηκε πραξικόπημα σε βάρος του.

Advertisement

Σε ότι αφορά, τέλος, τη δυνατότητα περαιτέρω τόνωσης της οικονομικής ανάκαμψης, ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια δήλωσε: «Λιγότερη φόροι για τις οικογένειες, την εργασία και τις επιχειρήσεις, φέρνουν περισσότερες επενδύσεις των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη κατανάλωση από μέρους των νοικοκυριών και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Πηγή:kathimerini.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement