Πρόστιμο σε εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου για επικίνδυνα υγρά αναπλήρωσης

Πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Υγείας σε εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών τσιγάρων και υγρών αναπλήρωσης, καθώς όπως έδειξε ο έλεγχος, η εταιρεία διέθετε στην ελληνική αγορά υγρά στα οποία ο όγκος νικοτίνης ξεπερνούσε τα 10 ml που προβλέπονται η νομοθεσία.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα είναι ακόμη επιφυλακτική με την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων, δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο των περιεκτών επαναπλήρωσης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει:

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη να διατίθεται στην αγορά μόνο σε ειδικούς περιέκτες επαναπλήρωσης, ο όγκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 ml, σε αναλώσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή φιαλίδια μίας χρήσης και ο όγκος των φιαλιδίων ή των δοχείων δεν υπερβαίνει τα 2 ml.

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη δεν περιέχει νικοτίνη που υπερβαίνει τα 20 mg/ml.

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη δεν περιέχει μία σειρά από πρόσθετα, όπως: βιταμίνες ή άλλα πρόσθετα που δημιουργούν την εντύπωση ότι ένα προϊόν καπνού ωφελεί την υγεία ή ενέχει μειωμένους κινδύνους για την υγεία.

Καφεΐνη ή ταυρίνη ή άλλα πρόσθετα και τονωτικές ενώσεις, που θεωρείται ότι δίνουν ενέργεια και ζωτικότητα. Πρόσθετα με χρωστικές ιδιότητες για τις εκπομπές.

Εξαιρουμένης της νικοτίνης, στο υγρό που περιέχει νικοτίνη χρησιμοποιούνται μόνο συστατικά που δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία σε θερμαινόμενη ή μη μορφή.

Πηγή:reader.gr

Δείτε και αυτά: