Πρόστιμο σε εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου για επικίνδυνα υγρά αναπλήρωσης

Advertisement

Πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Υγείας σε εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών τσιγάρων και υγρών αναπλήρωσης, καθώς όπως έδειξε ο έλεγχος, η εταιρεία διέθετε στην ελληνική αγορά υγρά στα οποία ο όγκος νικοτίνης ξεπερνούσε τα 10 ml που προβλέπονται η νομοθεσία.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα είναι ακόμη επιφυλακτική με την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων, δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο των περιεκτών επαναπλήρωσης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει:

Advertisement

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη να διατίθεται στην αγορά μόνο σε ειδικούς περιέκτες επαναπλήρωσης, ο όγκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 ml, σε αναλώσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή φιαλίδια μίας χρήσης και ο όγκος των φιαλιδίων ή των δοχείων δεν υπερβαίνει τα 2 ml.

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη δεν περιέχει νικοτίνη που υπερβαίνει τα 20 mg/ml.

Το υγρό που περιέχει νικοτίνη δεν περιέχει μία σειρά από πρόσθετα, όπως: βιταμίνες ή άλλα πρόσθετα που δημιουργούν την εντύπωση ότι ένα προϊόν καπνού ωφελεί την υγεία ή ενέχει μειωμένους κινδύνους για την υγεία.

Advertisement

Καφεΐνη ή ταυρίνη ή άλλα πρόσθετα και τονωτικές ενώσεις, που θεωρείται ότι δίνουν ενέργεια και ζωτικότητα. Πρόσθετα με χρωστικές ιδιότητες για τις εκπομπές.

Εξαιρουμένης της νικοτίνης, στο υγρό που περιέχει νικοτίνη χρησιμοποιούνται μόνο συστατικά που δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία σε θερμαινόμενη ή μη μορφή.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement