Τελευταίες δοκιμές για το ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz

To EQC θα κυκλοφορήσει το 2019, προσφέροντας αυτονομία 500 km

Advertisement

Ένας μετά τον άλλον, οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν ηλεκτρικά SUV, διαπιστώνοντας ότι το κοινό θα τα… αγκαλιάσει και οι πωλήσεις τους θα εκτοξευτούν.

Όπως λοιπόν η Jaguar λανσάρει την I-PACE, έτσι και η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να παρουσιάσει εντός του 2019 το EQC.

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Mercedes-Benz, το οποίο – όπως βλέπετε και στη φωτογραφία – ολοκληρώνει τις δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στελέχη της γερμανικής μάρκας, έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία όλων των συστημάτων του EQC και απομένουν οι τελικές ρυθμίσεις πριν το μεσαίο ηλεκτρικό SUV περάσει στην παραγωγή.

Το EQC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης και θα φέρει δίδυμα ηλεκτρικά μοτέρ, η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα ξεπερνά τους 400 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί γύρω στα 5 sec.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα κατασκευάζονται από την Daimler και θα έχουν χωρητικότητα 70 kWh, ικανή για αυτονομία 500 km με μία φόρτιση.

Advertisement

Επόμενο μοντέλο της γκάμας EQ θα είναι το EQA, η ηλεκτρική εκδοχή της A-Class, με ελαφρώς μικρότερη αυτονομία και ισχύ άνω των 270 ίππων.

Πηγή:gocar.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement