Μέχρι την επόμενη Δευτέρα το Mega καταθέτει υπόμνημα για θεματική άδεια

Advertisement

Το θρίλερ με πρωταγωνιστή το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι, το Mega, φαίνεται ότι συνεχίζεται. Έπειτα από τη συνεδρίαση εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού και των υπευθύνων του ΕΣΡ, σήμερα το πρωί, η Τηλέτυπος πρέπει να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της και την επιθυμία της να διεκδικήσει θεματική άδεια, ως την επόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

Όπως ήταν γνωστό, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει ακρόαση από εκπροσώπους της εταιρίας, καθώς έχει συμπληρωθεί το τρίμηνο της δυνατότητας εκπομπής του καναλιού που προβλέπει ο νόμος 4339/2015, έπειτα από την προκήρυξη του διαγωνισμού που διεξήχθη και στον οποίο ο σταθμός δεν συμμετείχε.

Έτσι, έπειτα από την απόφαση που λήφθηκε και το σχέδιο που δημιουργήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου, στα γραφεία του σταθμού, οι εκπρόσωποι κατέθεσαν σήμερα, πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

Advertisement

Βασιζόμενοι στο ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο σταθμός μετατράπηκε εξ’ ανάγκης σε θεματικό-ψυχαγωγικό χωρίς να προβάλλει δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, οι εκπρόσωποι του Mega εξέφρασαν την επιθυμία τους το κανάλι να διατηρήσει το σήμα του μέχρι τον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας, που σχεδιάζεται να προκηρυχθούν από το ΕΣΡ ως τον Σεπτέμβριο.

Καταλυτικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω, έπαιξε η επιστολή της Φωτεινής Υψηλάντη, Προέδρου της Alter Ego, εταιρείας συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, που αφορούσε στη διάσωση του Mega και που πρότεινε την αλλαγή της φυσιογνωμίας του καναλιού σε μη ενημερωτικό.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement