Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα μέσα σε μπουκάλι

Advertisement

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη προέκυψε από τον περίπατο μίας οικογένειας Αυστραλών σε ακτή της Δυτικής Αυστραλίας, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.

Η Τόνια Ίλμαν και ο σύζυγός της Κιμ εντόπισαν τον Ιανουάριο χωμένο στην άμμο, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς τους, ένα μπουκάλι που περιείχε ένα σημείωμα και το οποίο, σύμφωνα με ερευνητές, είχε ριφθεί στον Ινδικό Ωκεανό από γερμανικό πλοίο, πριν από 132 χρόνια.

Όπως αναφέρουν το BBC και το Reuters, πρόκειται για το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι, το οποίο έχει βρεθεί ποτέ.

Advertisement

Κατά τους ερευνητές του Μουσείου Δυτικής Αυστραλίας, οι οποίοι εξέτασαν την αυθεντικότητα του μηνύματος, το μπουκάλι ρίφθηκε από το πλοίο «Paula» στις 12 Ιουνίου 1886 περίπου 900 χιλιόμετρα ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, στο πλαίσιο πειράματος του Γερμανικού Ναυτικού Παρατηρητηρίου για τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή, με σκοπό τη βελτίωση των θαλασσίων οδών.

Το μπουκάλι του τζιν περιείχε σημείωμα με το όνομα του πλοίου, τις συντεταγμένες του, το λιμάνι αναχώρησης και το λιμάνι προορισμού, ενώ ο αποστολέας ζητούσε από όποιον ανακάλυπτε το μήνυμα, να το επιστρέψει στο πλησιέστερο γερμανικό προξενείο ή στην έδρα του Γερμανικού Ναυτικού Παρατηρητηρίου στο Αμβούργο.

Βλέποντας τις μισοσβησμένες ημερομηνίες πάνω στο μήνυμα η οικογένεια Ίλμαν αποφάσισε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Μουσείου Δυτικής Αυστραλίας, από την έρευνα του οποίου επιβεβαιώθηκε πως το μπουκάλι κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, καθώς και ότι το πλοίο Paula είχε αποπλεύσει από το Κάρντιφ το 1886, όπως αναγραφόταν στο μήνυμα.

Advertisement

Η αυθεντικότητα του μηνύματος πιστοποιήθηκε από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Θαλάσσια και Υδρογραφική Υπηρεσία, ενώ πλέον, το σημείωμα και το μπουκάλι αναμένεται να εκτεθούν για δύο χρόνια στο μουσείο του Φρίμαντλ, στη Δυτική Αυστραλία.

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement