Πέθανε στα 91 του ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Ζιβανσί

Advertisement

Ο Γάλλος σχεδιαστής Ιμπέρ ντε Ζιβανσί, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τις διάσημες δημιουργίες που φόρεσαν οι Όντρεϊ Χέπμπορν και Τζάκι Κένεντι, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 91 ετών.

Ο συνεργάτης του Φιλίπ Βενέ, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του γνωστού σχεδιαστή, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Μετά μεγάλης μας λύπης σας ανακοινώνουμε ότι ο Ιμπέρ ντε Ζιβανσί πέθανε», γράφει σε ανακοίνωσή του ο Οίκος Μόδας Givenchy. «Τα ανήψια του και τα παιδιά τους μοιράζονται τη θλίψη με τον κ. Venet».

Ο Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1927 στο Μποβέ της Γαλλίας, από οικογένεια με ρίζες τη Βενετία.

Advertisement

Μεγαλωμένος σε ένα περιβάλλον με καλλιτεχνικές ανησυχίες, αποφασίζει το 1937, κι αφού έχει παρακολουθήσει μια έκθεση στο Παρίσι, να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού και κάνει τα πρώτα του σχέδια για τον Jacques Fath το 1945, ενώ μαζί με τους ακόμη άγνωστους τότε Πιερ Μπαλμέν και Κριστιάν Ντιόρ εργάζεται για τους Ρομπέρ Πιζέ και Λουσιάν Λελόνγκ το 1946.

Το 1952 ο Ζιβανσί αποφασίζει να ιδρύσει το δικό του οίκο μόδας. Στα 25 του ο Ζιβανσί  ήταν ο νεότερος σχεδιαστής της προοδευτικής σκηνής μόδας του Παρισιού.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement