«Μάχη» να κρατηθεί στα 8.000 δολάρια δίνει το Bitcoin

Advertisement

Σχεδόν το 1/4 της αξίας του έχει χάσει το Bitcoin τον Μάρτιο, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στα 8.000 δολάρια –εικόνα που σε τίποτα δεν θυμίζει την εκτόξευσή του έως τα 20.000 δολάρια.

Τη Δευτέρα, το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση 8,7%, κλείνοντας στα 8.187 δολάρια. Σήμερα, Τρίτη, καταγράφει απώλειες 2,31% και υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 8.000 δολαρίων.

Τα χτυπήματα που έχει δεχθεί το κρυπτονόμισμα είναι πολλά: η Twitter επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις για δημόσιες προσφορές σε κρυπτονόμισμα (ICO) και πωλήσεις token μέσω της πλατφόρμας της.

Advertisement

Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με την πολιτική της Facebook, η οποία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Google από τον Ιανουάριο, συνδράμωντας μια γενικότερη προσπάθεια περιορισμού των παραπλανητικών διαφημίσεων στις δημοφιλείς πλατφόρμες.

Από τα μέγιστα επίπεδα όπου ανήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο, η αξία του Bitcoin έχει βουλιάξει κατά 60%, με τους επενδυτές να αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα, ιδίως μετά τις προειδοποιήσεις των εποπτικών και ρυθμιστικών φορέων ανά τον κόσμο.

Advertisement

Στις αρχές του μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έστειλε κλητεύσεις σε ομάδες που διενεργούν ICOs υπό την υποψία παραβίασης των κανονισμών της Κεφαλαιαγοράς, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή της ότι οι εν λόγω δημόσιες προσφορές παραβιάζουν τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement