(Και) το Playboy σβήνει τη σελίδα του στο Facebook

Advertisement

Μετά την εντολή του Έλον Μασκ να αφαιρεθούν οι σελίδες Tesla και SpaceX από το κοινωνικό δίκτυο του Ζούκερμπεργκ, εξαιτίας του σκανδάλου της Cambridge Analytica, η Playboy απάντησε κι εκείνη στην κλήση του κινήματος #DeleteFacebook.

Η Playboy Enterprises απενεργοποίησε το λογαριασμό του Playboy, που διαχειρίζεται περίπου 25 εκατομμύρια οπαδούς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία το βράδυ της Τρίτης.

«Για αρκετά χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο για την Playboy να εκφράσει τις αξίες μας στο Facebook, λόγω του αυστηρού περιεχομένου και των κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής του. Ήμασταν αντιμέτωποι με τη μόνη εναλλακτική λύση που ήθελε να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις απόψεις του Facebook για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για την πλατφόρμα του», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση.

Advertisement

Νωρίτερα ο επικεφαλής του δημιουργικού της εταιρείας, Κούπερ Χέφνερ, έγραψε σε tweet «Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο και οι εταιρικές πολιτικές του Facebook συνεχίζουν να αντικρούονται με τις αξίες μας. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τη φωνή μας στην πλατφόρμα, η οποία κατά την άποψή μας μας εξακολουθεί να είναι σεξουαλικά κατασταλτική»

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement