Η γλώσσα του σώματος – Μικρές συμβουλές που θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σας

Advertisement

Σε όλη μας την καθημερινότητα κάνουμε επιλογές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Στην προσπάθειά μας αυτή σύμμαχός μας πρέπει να είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τον τρόπο που κινούμαστε και τοποθετούμε τον εαυτό μας στο χώρο, καθώς κάθε συναίσθημά μας καθρεφτίζεται στο σώμα μας.

Ας δούμε κάποια πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην καθημερινή μας συναναστροφή με ανθρώπους.

Εξωτερική εμφάνιση
Κάθε φορά που είμαστε αντιμέτωποι με μία πρόκληση το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η εξωτερική μας εμφάνιση. Η καθαριότητα, τα όμορφα και περιποιημένα ρούχα, τα οποία πρέπει να ταιριάζουν με την περίσταση, θα μας δώσουν πόντους αυτοπεποίθησης.

Advertisement

Στάση σώματος
Αν στις παιδικές σας αναμνήσεις έχετε το περπάτημα με βιβλία στο κεφάλι, τότε είστε σε καλό δρόμο, καθώς η σωστή στάση με την πλάτη ίσια, θα σας δώσει αέρα αυτοπεποίθησης στο περπάτημά σας. Εννοείται ότι εκτός από την ίσια πλάτη οι ώμοι πρέπει επίσης να βρίσκονται πίσω και να είναι χαλαροί.

Βηματισμός
Τα δυνατά μεγάλα βήματα προσδίδουν αποφασιστικότητα και θετική ενέργεια στην εικόνα που θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω.

Θέση στο χώρο
Η άνεση στο τρόπο που καθόμαστε και η χαλαρότητα, χωρίς αγχώδεις κινήσεις και σφιγμένο σώμα, αποπνέει αυτοπεποίθηση και μας δίνει τη δυνατότητα να επιβάλουμε την παρουσία μας στο χώρο.

Advertisement

Οπτική επαφή
Όταν βρισκόμαστε σε μια συζήτηση από την οποία πιθανότατα κρίνονται πολλά για μας, όπως η εργασία μας, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πόσο δυνατό αποτέλεσμα μπορεί να έχει η ευθύτητα στο βλέμμα. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο συνομιλητή μας και του δείχνουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή  που αρμόζει στη στιγμή.

Θέση των χεριών
Τα κρυμμένα χέρια δεν είναι καλό σημάδι. Δεν δείχνουν καθαρότητα και αυτοπεποίθηση. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε, αλλά να  τα τοποθετούμε χαλαρά πάνω στα πόδια μας. Είναι πολλές οι φορές που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να δώσουμε έμφαση σ’ αυτό που λέμε. Επίσης υπάρχει η χαρακτηριστική κίνηση όπου μπλέκουμε μεταξύ τους τα χέρια μας, θέλοντας να δείξουμε ότι «αυτό που θα πω είναι πολύ σημαντικό».

Advertisement

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν κάνουμε διάφορες χειρονομίες αυτές θα πρέπει να είναι ανοιχτές και να αφορούν το συνομιλητή μας, ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο θετικό για μας αποτέλεσμα.

Χειραψία
Μια στιβαρή χειραψία χωρίς υπερβολικά πράγματα δίνει το στίγμα ενός δυναμικού και γεμάτου αυτοπεποίθηση ανθρώπου, δεν χρειάζεται να είναι πολύ δυνατή, αλλά ούτε πολυ αδύνατη.

Τρόπος να καθόμαστε
Καθόμαστε με τα πόδια στο πάτωμα χωρίς να έχουμε σταυρωμένα τα χέρια μας. Όταν στεκόμαστε όρθιοι από την άλλη θα πρέπει τα πόδια μας να είναι σταθερά στο πάτωμα με μια απόσταση μεταξύ τους ώστε να καταλαμβάνουμε ικανό χώρο, ο οποίος αναδεικνύει τον δυναμισμό μας.

Advertisement

Χαλαρή στάση σώματος
Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζουμε το σώμα μας και την ψυχή μας με θετική ενέργεια και σκέψη, γιατί αυτό αντικατοπτρίζεται στη στάση που έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινής μας ζωής. Χαλαροί είμαστε πιο δυνατοί.

Τέλος και διαχρονικά σημαντικό…

Χαμόγελο
Ένα αληθινό χαμόγελο που αποπνέει φιλικότητα και εμπιστοσύνη, κάνει τους άλλους να σε αντιμετωπίσουν με πολύ θετικό τρόπο. Το χαμόγελό σας εκπέμπει αυτό που είστε – Αληθινοί!

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement