Οι ορδές των τουριστών έχουν «καταστρέψει» τη διάσημη παραλία από την ταινία «The Beach»

Advertisement

Θυμάστε την ειδυλλιακή παραλία Μάγια Μπέι από την ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Η υπέροχη αυτή αμμουδιά της Ταϊλάνδης, που μετά την επιτυχία της ταινίας εξελίχθηκε σε Νο 1 προορισμό του νησιού Κο Πι Πι Λε, θα παραμένει στο εξής κλειστή για τέσσερις μήνες τον χρόνο, προκειμένου να προστατευθεί από την οικολογική καταστροφή που προκαλούν ετησίως οι χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπονται.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικών Δρυμών και Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης, επισημαίνοντας ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τον ερχόμενο Ιούνιο, αφού η κατάσταση είναι «εξαιρετικά πιεστική». Όπως έχει διαπιστωθεί από επιστήμονες το τελευταίο διάστημα, τα κοράλλια και η θαλάσσια ζωή της περιοχής χρειάζονται επειγόντως αυτήν την ανάπαυλα, αφού οι ορδές των τουριστών που βουτάνε στα καταγάλανα νερά τα έχουν οδηγήσει στα όρια του αφανισμού.

Ένα μέλος της Επιτροπής Χάραξης Οικολογικής Στρατηγικής της Ταϊλάνδης επισήμανε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στο περιβάλλον θυμίζει την κόπωση που θα ένιωθε κάποιος αν εργαζόταν εδώ και δεκαετίες αδιάκοπα, χωρίς ούτε μια μέρα ρεπό.

Advertisement

«Η παραλία είναι εξαντλημένη και έχει χάσει τελείως την ομορφιά της. Χρειάζεται άμεσα ξεκούραση», είπε χαρακτηριστικά ο περιβαλλοντολόγος Thon Thamrongnawasawat.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement