Οι θαλάσσιες χελώνες ξέρουν καράτε! – Τα πτερύγια τους κάνουν κινήσεις που θυμίζουν πολεμικές τέχνες

Advertisement

Μια απρόσμενη όσο και εντυπωσιακή ομολογουμένως ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Ενυδρείου Monteray Bay στην Καλιφόρνια.

Είναι γνωστό ότι κάποια στιγμή κάποιες χελώνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την στεριά και να ζήσουν στην θάλασσα. Οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα ότι στην διαδικασία της εξέλιξης τους μέσα στο νερό οι χελώνες ανέπτυξαν τα πτερύγια τους τα οποία τις βοηθούσαν να κολυμπούν πιο αποτελεσματικά όπως για παράδειγμα, να αλλάζουν κατεύθυνση εύκολα και γρήγορα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πτερύγια εξελίχτηκαν με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην πραγματικότητα ένα πολυεργαλείο.

Advertisement

Οπως υποστηρίζουν οι χελώνες με τα πτερύγια τους μπορούν όχι μόνο να κολυμπούν καλύτερα αλλά τα χρησιμοποιούν για να αρπάζουν τα θηράματα τους ή ακόμη και να τα χτυπούν με κινήσεις που θυμίζουν πολεμικές τέχνες!

Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι αφού χτυπήσουν, αρπάξουν και φάνε ένα θήραμα (π.χ μια μέδουσα) οι θαλάσσιες χελώνες γλύφουν τα πτερύγια τους με τρόπο ανάλογο που οι άνθρωποι γλύφουν τα δάχτυλα τους στο φαγητό.

Μια εξήγηση που δίνεται για το γεγονός ότι δεν είχαν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα αυτές οι ικανότητες των χελωνών είναι ότι οι κινήσεις των πτερυγίων που περιγράφουν οι ερευνητές απαιτούν μεγαλύτερο επίπεδο νοημοσύνης από αυτό που με βάση το μέγεθος του εγκεφάλου τους θεωρούσαν οι επιστήμονες ότι διαθέτουν οι χελώνες.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement