Σημάδια ότι το σώμα σας δεν αποβάλλει τις τοξίνες καλά

Advertisement

Οι τοξίνες βρίσκονται παντού. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε, τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του σπιτιού μας καθώς και τα ηλεκτρονικά που πλέον χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση περιέχουν τοξίνες.

Σύμφωνα με έρευνες τα αρνητικά συναισθήματα παίζουν επίσης ρόλο στην δημιουργία των τοξινών. Στο σώμα μας υπάρχουν μηχανισμοί που αντιμετωπίζουν την μεγάλη συσσώρευση τοξινών. Τέτοιοι μηχανισμοί είναι η εφίδρωση, το κλάμα, η ούρηση.

Η αποτοξίνωση του σώματος είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται εφόσον υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία κτυπούν καμπανάκι όταν η συσσώρευση των τοξινών έχει φτάσει σε επικίνδυνο για τον οργανισμό σημείο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  εμφάνισης ασθενειών.

Advertisement

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια

Συχνοί πονοκέφαλοι
Εάν οι πονοκέφαλοι μας επισκέφτονται συχνά, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι προειδοποίησης ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται επειγόντως αποτοξίνωση. Το να παίρνουμε παυσίπονα δεν είναι και η καλύτερη λύση καθώς σκεπάζει το πρόβλημα.

Προβλήματα στο δέρμα
Εάν το δέρμα μας εμφανίζει πρωτοφανή ξηρότητα, επανεμφανίζεται ακμή ή διάφορα εξανθήματα, τότε είναι σίγουρο πως κάτι συμβαίνει με το σώμα μας και το πιθανότερο είναι να έχουν συσσωρευτεί τοξίνες.

Advertisement

Ενοχλήσεις στη χολή
Οι τοξίνες μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνες για την εμφάνιση χολολιθίασης. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες ενοχλήσεις στη χολή θα πρέπει οπωσδήποτε να μας κινητοποιούν και να μας οδηγούν στη λήψη μέτρων για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός μας.

Ενοχλήσεις στην ρινική κοιλότητα
Οι τοξίνες που είναι άφθονες στο περιβάλλον γύρω μας καθώς και στην ατμόσφαιρα, στον αέρα που αναπνέουμε, μπορούν να προκαλέσουν ενοχλήσεις στην ρινική κοιλότητα. Αυτό το σύμπτωμα είναι ίσως και το πιο σύγχρονο που μπορούμε να αισθανθούμε, όταν οι τοξίνες απειλούν την υγεία μας.

Άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος
Εάν έχουμε συσσώρευση τοξινών h καρδιά αναγκάζεται να υπερλειτουργεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμότητα του σώματος. Το σώμα μας έχει τον φυσικό μηχανισμό για να αποβάλλει τις τοξίνες σ’ αυτή την περίπτωση με τον ιδρώτα.

Advertisement

Το κοιλιακό λίπος
Το άγχος όπως και τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να προκαλούνται από τα καθημερινά μας προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση τοξινών. Όι τοξίνες αυτές απορρυθμίζουν εντελώς τα επίπεδα της γλυκόζης και της χοληστερόλης με αποτέλεσμα την συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό το λίπος, έρευνες έχουν δείξει, οτι είναι υπεύθυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις. Θεωρείται δε, πιο επικίνδυνο από το συνολικό λίπος που μπορεί να υπάρχει σε όλο το σώμα μας.

Διαταραχές ύπνου
Οι τοξίνες κάνουν επιδρομή στα υψίπεδα της μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη η οποία χρησιμεύει για να δίνει στον οργανισμό το σήμα για τον ύπνο. Η διαταραχή των επιπέδων αυτής της ορμόνης, έχει σαν αποτέλεσμα τον ανήσυχο ύπνο και την αϋπνία.

Advertisement

Αν παρουσιαστούν κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία αποτοξίνωσης καταναλώνοντας φυσικούς χυμούς, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση, την σάουνα και το λεμφικό μασάζ.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement