Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού ανοιχτά της Χίου

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού, ανοιχτά της Χίου, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, ανοιχτά της Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους 611 του Λιμεναρχείου Χίου που επίσης βρισκόταν στην περιοχή.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρέμεινε για αρκετή ώρα στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

[πηγή]

Δείτε και αυτά: