Αυτή η Ferrari 625 Targa Florio του 1953 μπορεί να πιάσει €6,5 εκατομμυρία [εικόνες]

Advertisement

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της διοργάνωσης Les Grandes Marques du Monde, που πραγματοποιείται στην Villa La Virgie, στο Μονακό, θα βγάλει στο σφυρί μια από τις -μόλις- τρεις Ferrari 625 Targa Florio που κατασκευάστηκαν, με την τιμή της να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4,5 και 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ferrari 625 Targa Florio του 1953 συνδυάζει πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό, και αποτελεί ένα από τα πλέον σπάνια αυτοκίνητα του είδους. Η διθέσια ανοιχτή Ferrari κατασκευάστηκε από τον Alfredo Vignale ενώ έχει στη συνέχεια υπέστη τροποποιήσεις από την Carozzeria Scaglietti, και μηχανικά διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και χωρητικότητα 2,5 λίτρων, με την ισχύς να ανερχόταν στους 220 ίππους.

Advertisement

Το ιταλικό roadster έκανε το ντεμπούτο του στις 29 Ιουνίου 1953 στο GP της Monza, έχοντας ως οδηγό τον μετέπειτα πρωταθλητή της F1, Mike Hawthorn.

H πρώτη του εμφάνιση συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση, κάτι που δυσαρέστησε τον Βρετανό ο οποίος ζήτησε ορισμένες τροποποιήσεις οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν από την Carozzeria Scaglietti

Advertisement

Το αυτοκίνητο έτρεξε επίσης στο Coppa d’ Oro delle Dolomiti με οδηγό τον Umberto Maglioli, στον αγώνα 1.000 χλμ. του Buenos Aires, καθώς και στο ράλυ των 800 χλμ. της Αργεντινής.

Advertisement

Ωστόσο ο αγώνας που έκανε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διάσημο ήταν το Mille Miglia, στο οποίο συμμετείχε το 1984, το 1986, το 1989 και το 1990, ενώ η τελευταία της αγωνιστική εμφάνιση ήταν στο ιστορικό GP του Μονακό το 2006.

Από 1953, το αυτοκίνητο έχει ανακατασκευαστεί δύο φορές, με την πρώτη να ήταν πριν την συμμετοχή της στο Mille Miglia και η δεύτερη πριν τη συμμετοχή του στο Μονακό το 2006.

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement