Ρώσος κροίσος χώρισε και έχασε το γιοτ των 492 εκατ. δολαρίων [εικόνες]

Advertisement

Τα δαπανηρά διαζύγια είναι συνηθισμένα μεταξύ των δισεκατομμυριούχων και οι μεγιστάνες ανά τον κόσμο έχουν -έως και- συνηθίσει να πληρώνουν αδρά αποζημιώσεις και διατροφές.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Φαρχάντ Αχμέτνοφ, όμως ανεβάζει πολύ τον πήχη στην καταβολή αποζημιώσεων, καθώς δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε την κατάσχεση του πολυτελούς του γιοτ, αξίας 492 εκατ. δολαρίων, επιβάλλοντας μία από τις υψηλότερες αποζημιώσεις διαζυγίου στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου!

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Αχμέντοφ θα πρέπει να μεταβιβάσει την κυριότητα του Luna, του πολυτελούς γιοτ μήκους 115 μέτρων που σήμερα βρίσκεται σταθμευμένο σε δεξαμενή του Ντουμπάι, στη σύζυγό του, Τατιάνα Αχμέντοβα.

Advertisement

Ο δικαστής Τσαρλς Χάντον – Κέιβ δήλωσε ότι ο Αχμέντοφ προσπάθησε να κρύψει την κυριότητα του Luna πίσω από μια ομάδα εταιρειών και μετέφερε το πλοίο στο Ντουμπάι με την πεποίθηση ότι ήταν μια υπόθεση «πέρα από τη δικαιοδοσία ενός βρετανικού δικαστηρίου».

Το γιοτ, το οποίο έχει 50μελές πλήρωμα και δύο ελικοδρόμια, κατασκευάστηκε για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς προτού το αγοράσει ο Αχμέντοφ το 2014.

Τα δικαστήρια του Λονδίνου έχουν γίνει το κατάλληλο μέρος για τον διακανονισμό τέτοιων διαζυγίων καθώς οι δικαστές συνήθως μοιράζουν στη μέση τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού.

Advertisement

Κατά τις τελευταίες ημέρες της δίκης, ο δισεκατομμυριούχος μετέφερε την κυριότητα του Luna σε μία άλλη εταιρεία του. Αυτές οι συναλλαγές είναι μέρος της «συνεχιζόμενης προσπάθειας του δισεκατομμυριούχου να νικήσει τη σύζυγό του Αμπέντοβα, αποκρύπτοντας τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα δίκτυο off-shore εταιρειών», υποστήριξε ο δικαστής, δηλώνοντας ότι οι προηγούμενες συμφωνίες πρέπει να ακυρωθούν.

Το Luna διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα 20 μέτρων, οκτώ μικρότερες βάρκες και μίνι υποβρύχιο.

Ο Αχμέντοφ δήλωσε ότι στήριξε οικονομικά τη σύζυγό του μετά τη διάλυση του γάμου τους στη Ρωσία και κατηγορούσε τους δικηγόρους για τη μεταγενέστερη αίτηση διαζυγίου στο Λονδίνο και την πολιτική της Βρετανίας για την απόφαση του δικαστηρίου.

Advertisement

Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι οι Βρετανοί δικαστές φέρονται υπεροπτικά απέναντι στα δικαστήρια του Ντουμπάι και απέδωσε το γεγονός στις κακές σχέσεις μεταξύ των υπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι σύμπτωση ότι όλα αυτά συμβαίνουν, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε πλούσιους Ρώσους», ανέφερε ο Αχμέντοφ σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

Η βρετανική απόφαση ήρθε αφού ο δικαστής δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος πληρώνει το 41% των περιουσιακών του στοιχείων στη σύζυγό του από τον Δεκέμβριο του 2016.

Advertisement

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1989, παντρεύτηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και μετακόμισε στο Λονδίνο όπου η σύζυγος του ζει μέχρι και σήμερα μαζί με τα παιδιά. Ο γάμος τους τελείωσε στα τέλη του 2014.

Advertisement

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement