Στο Κουκάκι τα 150 τμ νοικιάζονται με 3.000 ευρώ τον μήνα [εικόνες]

Advertisement

Το «φαινόμενο Airbnb» που έχει εκτινάξει, πάντα σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, τις τιμές πώλησης αλλά και ενοικίασης στο Κουκάκι επεκτείνεται. Πλέον αγγίζει όχι μόνο τα μικρά διαμερίσματα που θεωρούνται ιδανικά για τουριστική χρήση αλλά και τα μεγαλύτερα επιφάνειας άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων.

Μέχρι σήμερα στις ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων εμφανιζόντουσαν αγγελίες για πολύ μικρά διαμερίσματα σε… εξωφρενικές για την εποχή τιμές. Ενδεικτικά: Διαμέρισμα 31 τμ νοικιάζεται προς 1.050 ευρώ τον μήνα, διαμέρισμα 85 τμ προς 1.800 ευρώ τον μήνα, και ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 23 τμ προς 400 ευρώ τον μήνα.

Πλέον ακόμη και τα μεγαλύτερα διαμερίσματα, έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Οι ιδιοκτήτες τους τα ανακαινίζουν, τα επιπλώνουν και τα νοικιάζουν με τιμές που δεν πέφτουν κάτω από τα 20 ευρώ το τετραγωνικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αγγελία για διαμέρισμα 150 τμ στο Κουκάκι σε κοντινή απόσταση από το μετρό που νοικιάζεται προς 3.000 ευρώ τον μήνα.

Advertisement

Προφανώς οι εν λόγω αγγελίες δεν απευθύνονται στον μέσο Έλληνα που ψάχνει να νοικιάσει για ιδιοκατοίκηση, αλλά σε όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για αξιοποίηση μέσω πλατφόρμων όπως η Airbnb.

Δεν είναι τυχαίο πως τα διαμερίσματα με το υψηλότερο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους και πλήρως επιπλωμένα. Είναι, δηλαδή, ιδανικά για αξιοποίηση στο Airbnb.

Η εγγύτητα στην Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει αναδείξει την περιοχή Κουκάκι – Μακρυγιάννη σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας για τους τουρίστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Airbnb. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα διαθέσιμα προς ενοικίαση διαμερίσματα να μειώνονται συνεχώς αλλά και οι τιμές σε αυτά που βγαίνουν προς ενοικίαση να είναι δυσθεώρητα υψηλές.

Advertisement

Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα αγγελιών:

Διαμέρισμα 150 τμ νοικιάζεται προς 3.000 ευρώ τον μήνα Πηγή: Χρυσή Ευκαιρία
Το διαμέρισμα είναι πλήρως επιπλωμένο και… έτοιμο για τουριστική αξιοποίηση
Στο Κουκάκι πωλείται προς 150.000 ευρώ διαμέρισμα 55 τμ κοντά στο Μετρό. Πηγή: spitogatos
To διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία του 1978 Πηγή: spitogatos
Άλλο ένα διαμέρισμα 31 τμ στο Κουκάκι που νοικιάζεται με 1.050 ευρώ/μήνα
Το διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας του 1975
Διαμέρισμα 85 τμ νοικιάζεται με 1.800 ευρώ τον μήνα Πηγή: spitogatos
To διαμέρισμα είναι πλήρως επιπλωμένο στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας του 1970

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement