Τι θα έκαναν 5 αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αν πτώχευαν

Advertisement

Πέντε αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι επιμένουν ότι, αν χρεοκοπούσαν, θα ξεκινούσαν πάλι από το μηδέν και ότι, τελικά, θα τα κατάφερναν. Κοινό χαρακτηριστικό των Μαρκ Κιούμπαν, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Μάρκους Λεμονής είναι αφενός η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν να εργάζονται και αφετέρου η πεποίθηση πως με σκληρή δουλειά θα καταφέρουν να βρουν νέες ευκαιρίες.

Ο Μαρκ Κιούμπαν είναι γνωστός στις ΗΠΑ ως ένας από τους επενδυτές του ριάλιτι «Shark Tank» του καναλιού ABC, όπου φερέλπιδες επιχειρηματίες παρουσιάζουν στο πάνελ των δυνητικών επενδυτών το προϊόν ή την εταιρεία για την οποία ελπίζουν να λάβουν χρηματοδότηση. Ο Κιούμπαν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της ομάδας Ντάλας Μάβερικς του NBA, είπε πως, αν έχανε όλα του τα χρήματα, δηλαδή 3,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, θα προχωρούσε, χωρίς να χάσει χρόνο, σε δύο ενέργειες.

Πρώτον, θα έβρισκε δουλειά το βράδυ ως μπάρμαν και, δεύτερον, το πρωί ως πωλητής. Δηλώνει βέβαιος ότι θα επιτύγχανε και πάλι, αν και δεν είναι σίγουρος πως θα κατάφερνε να ξανακερδίσει όλα όσα είχε. «Για να είσαι δισεκατομμυριούχος, θα πρέπει να έχεις λίγο την τύχη με το μέρος σου», δήλωσε ο Μαρκ Κιούμπαν. Ωστόσο, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα κατάφερνε να κερδίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο ιδρυτής του ομίλου Virgin και έχει περιουσία 4,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Forbes. O 67χρονος επιχειρηματίας λέει ότι γνωρίζει τι ακριβώς θα έκανε αν έπρεπε να αρχίσει και πάλι από την αρχή. Θα ίδρυε μια επιχείρηση στην οποία δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα. «Θα ανάτρεχα στις σημειώσεις μου, θα εντόπιζα τις καλύτερες ιδέες που είχα ξεχάσει και θα άρχιζα να τις εφαρμόζω», λέει ο Μπράνσον στην αυτοβιογραφία του «Finding my Virginity».

Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στον κόσμο των επιχειρήσεων τις τελευταίες δεκαετίες, λέει ο Μπράνσον, όμως δεν έχουν αλλάξει τα βασικά στοιχεία που οδηγούν στη δημιουργία μιας ισχυρής επιχείρησης, προσθέτει. «Αν είσαι επιχειρηματίας, παραμένεις διά βίου επιχειρηματίας. Ξέρω πολύ καλά ότι κάπου θα έβρισκα μια ευκαιρία και θα την εκμεταλλευόμουν».

H Μπάρμπαρα Κορκόραν κατάφερε να φτιάξει την περιουσία της, ύψους 80 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, επενδύοντας στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης, από τη δεκαετία του 1970. Επίσης, συμμετέχει ως επενδύτρια στην στο ριάλιτι «Shark Tank» του ABC και σχολιάζει θέματα της αγοράς ακινήτων σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Αυτό που θα έκανε αν έχανε ξαφνικά όλη της την περιουσία, θα ήταν να βρει μια δουλειά ως σερβιτόρα, δήλωσε η αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας στο CNBC.

Advertisement

Ο Μάρκους Λεμονής γεννήθηκε το 1973 στον Λίβανο. Υστερα από λίγα χρόνια τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι Ελληνοαμερικανών από τη Φλόριντα. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων Camping World και Good Sam Enterprises, με 6.000 εργαζομένους και τζίρο 2,5 δισ. δολαρίων το 2013. Επίσης, παρουσιάζει και το ριάλιτι «The Profit» στο CNBC, όπου επενδύει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Αν τα έχανα όλα σήμερα και ήμουν αναγκασμένος να αρχίσω από την αρχή, θα πουλούσα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι δουλεύεις με τα αποθέματα κάποιου άλλου, ενώ ελέγχεις το πρόγραμμά σου. Μπορώ να σηκώνομαι στις 5 το πρωί και να εργάζομαι μέχρι τις 10 το βράδυ. Αυτό πολύ μου αρέσει».

Ο Τζιμ Κουκ, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Boston Beer Company, της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας λάγκερ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πωλήσεις της το 2016, λέει πως πριν από 10 χρόνια τα είχε χάσει σχεδόν όλα. Ενα ελάττωμα στα μπουκάλια της μπίρας που έφτιαχνε η εταιρεία του τον ανάγκασε να αποσύρει 25 εκατ. κομμάτια. Δεν έχει, όμως, ιδέα τι θα έκανε σήμερα. «Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να πάρω έναν μήνα άδεια και να σκεφτώ τι θα κάνω».

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement