Βέλγος πιάστηκε να “τρέχει” με 696 χλμ/ώρα [εικόνα]

Advertisement

Όχι, δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος στον τίτλο, ούτε ο Βέλγος οδηγούσε dragster αγωνιστικό, ούτε επιχειρούσε να κάνει ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο. Το λάθος το έκανε ο αισθητήρας της κάμερας-ραντάρ για τον έλεγχο της ταχύτητας.

Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Quievrain, στα δυτικά του Βελγίου και στα σύνορα με την Γαλλία, με το όριο ταχύτητας στον δρόμο να είναι 50 χλμ/ώρα. Ο οδηγός, όμως, παραβίασε αυτό, καθώς έτρεχε με 60 χλμ/ώρα, αλλά η κλήση που του ήρθε έγραφε ένα αρκετά διαφορετικό και εντυπωσιακό νούμερο.

Πιο συγκεκριμένα έδειξε ότι έτρεχε με το ταπεινό Opel Astra του με 696 χλμ/ώρα και την διορθωμένη ταχύτητα να υπολογίζεται στα 654,24 χλμ/ώρα. Πριν συνεχίσω, η διορθωμένη ταχύτητα είναι το αποτέλεσμα της αφαίρεσης της ταχύτητας που “πιάνει” το ραντάρ μείον 6 χλμ/ώρα μέχρι ταχύτητες 100 χλμ/ώρα ή μείον 6% από 100 χλμ/ώρα και πάνω.

Advertisement

Κανείς από την τροχαία του Βελγίου δεν κατάλαβε το λάθος και ο οδηγός πήγε στην αστυνομία για να δει τι συμβαίνει, καθώς η κλήση έλεγε ότι έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο €6.597. Η τροχαία παραδέχτηκε το λάθος της, το συγκεκριμένο πρόστιμο ακυρώθηκε, αλλά ο οδηγός θα πληρώσει ότι του αναλογεί για τα 10 χλμ/ώρα που έτρεχε, επιπλέον του ορίου.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement