Η BMW θα λανσάρει το πρώτο σύστημα ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το καλοκαίρι [βίντεο]

Advertisement

Στην Ελλάδα μπορεί να βρισκόμαστε έτη φωτός μακριά (και) στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη τα πράγματα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς σε σημείο που να ετοιμάζονται για το λανσάρισμα των πρώτων συστημάτων ασύρματης φόρτισης.

Η πρωτιά πηγαίνει στην BMW, η οποία θα στήσει τα πρώτα επαγωγικά συστήματα φόρτισης τον προσεχή Ιούλιο με συμβατότητα, αρχικά, για τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σειράς 5 (530e iPerformance) και αργότερα θα προστεθούν περισσότερα μοντέλα.

Η τεχνολογία της BMW περιλαμβάνει μια βάση με ενσωματωμένο πηνίο που μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε γκαράζ, όσο και εξωτερικούς χώρους. Το δεύτερο πηνίο βρίσκεται τοποθετημένο στην κάτω πλευρά του οχήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εναλλακτικό μαγνητικό πεδίο ανάμεσα στα δύο πηνία για την ασύρματη μεταφορά του ηλεκτρικου φορτίου με ρυθμό έως 3.2kW. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσα σε 3.5 ώρες θα ολοκληρώνεται πλήρως η διαδικασία της φόρτισης.

Advertisement

Σε πραγματικές συνθήκες, ο οδηγός θα παρκάρει το όχημα επάνω από τη βάση στο ακριβές σημείο με τη βοήθεια μπλε γραμμών που θα τον καθοδηγούν μέχρι να δει πράσινους κύκλους. Η φόρτιση ξεκινά αυτόματα μόλις σβήσει το όχημα και με τη βοήθεια μιας εφαρμογής, ο οδηγός θα παρακολουθεί την πρόοδο της φόρτισης ανά πάσα στιγμή.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement