Επαναστατική μέθοδος αντιγήρανσης από επιστήμονες του Χάρβαρντ

Στόχος είναι να αυξάνεται η ηλικία ενός ατόμου αλλά να παραμένει νέος στο σώμα και την εγκεφαλική λειτουργία

Advertisement

Είναι συχνό φαινόμενο μεγάλα και ισχυρά οικονομικά πανεπιστήμια να ιδρύουν ή να συμμετέχουν με διαφόρους τρόπους σε start up εταιρείες στις οποίες είτε θα αξιοποιούνται τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στα εργαστήρια τους είτε τα βασικά στελέχη αυτών των εταιρειών θα είναι καθηγητές ή φοιτητές τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η εταιρεία Rejuvenate Bio η οποία όπως αναφέρει και το όνομα της ασχολείται με την βιο-αναγέννεση. Συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο φημισμένος συνθετικός βιολόγος Τζορτζ Τσερτς και τόσο η ύπαρξη όσο και δραστηριότητα της είχε παραμείνει μακριά από την δημοσιότητα.

Όμως πρόσφατα ο Τσερτς αποφάσισε να μιλήσει για το τι κάνει μαζί με τους συνεργάτες του. Πειράματα που είχαν γίνει σε σκουλήκια και μύγες πριν από λίγα χρόνια έδειξαν ότι κάποιες γονιδιακές τροποποιήσεις μπορούν ακόμη και να διπλασιάσουν τον χρόνο ζωής τους. Η Rejuvenate Bio ιδρύθηκε για να διερευνήσει όχι μόνο αν μπορεί να αυξηθεί αξιοσημείωτα χρόνος ζωής σε πιο σύνθετες μορφές ζωής από τα σκουλήκια και τις μύγες αλλά και αν αυτή η αύξηση μπορεί να είναι ποιοτική.

Advertisement

Στόχος των ερευνητών είναι όχι μόνο να αυξήσουν την διάρκεια ζωής σε κάποιον οργανισμό αλλά αυτό να γίνει μέσω ανανέωσης του δηλαδή να ζει κάποιος οργανισμός πολλά χρόνια και ταυτόχρονα να παραμένει νέος οργανικά και εγκεφαλικά.

Ο Τσερτς όταν αποκάλυψε την ύπαρξη της εταιρείας είχε αναφέρει ότι είχαν γίνει με επιτυχία πειράματα αντιστροφής της γήρανσης σε ποντίκια και ότι θα ξεκινήσουν πειράματα σε σκύλους. Πριν λίγες μέρες ο Τσερτς ανέφερε ότι τα πειράματα με σκύλους προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και τώρα στην επιθεώρηση Technology Review του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέττης (το γνωστό MIT) αποκαλύπτεται ότι τα πειράματα γίνονται στους σκύλους Μπιγκλ (Beagle).

Σύμφωνα με τον Τσερτς αν η γονιδιακή μέθοδος που αναπτύσσει η εταιρεία αποδειχθεί απόλυτα ασφαλής θα προχωρήσουν σε πειράματα και σε ανθρώπους. Το όραμα του Τσερτς και των συνεργατών του είναι να μπορούν οι άνθρωποι να φτάνουν σε ηλικία 130 ετών έχοντας σώμα και εγκεφαλική λειτουργία ηλικίας ενός ατόμου 22 ετών!

Advertisement

Οι ερευνητές πειραματίζονται με περίπου 60 διαφορετικές γονιδιακές θεραπείες για βρουν εκείνη ή τον συνδυασμό εκείνων που θα καταφέρουν να νικήσουν την γήρανση. Σύμφωνα με τον Τσερτς ακόμη και αν τελικά αποδειχθεί ότι η μέθοδος αντιγήρανσης που αναπτύσσουν δεν λειτουργήσει στον άνθρωπο φαίνεται ότι λειτουργεί στους σκύλους και άρα μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά και όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Έγινε μάλιστα γνωστό ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις έχει έρθει σε επαφή με την Rejuvenate Bio για την ανάπτυξη σκύλων που θα έχουν ιδιαίτερες ικανότητες οι οποίες θα βοηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement