Τι είναι οι φυσικές πισίνες χωρίς χλώριο και γιατί έγινε νέα μόδα [εικόνες]

Advertisement

Το νέο τρεντ, ανάμεσα σε όσους φυσικά μπορούν να την αποκτήσουν, είναι οι λεγόμενες «φυσικές» πισίνες, οι οποίες πλέον έχουν αντικαταστήσει τις κανονικές στα σχέδια γνωστών και μοντέρνων αρχιτεκτόνων και designers.

Πρόκειται για πισίνες που μοιάζουν με λίμνες αλλά, σε αντίθεση με τις συμβατικές, χρησιμοποιούν απολύτως φυσικά μέσα για τη συντήρηση τους.

Στη θέση των κλασικών φίλτρων καθαρισμού, που επιστρατεύουν το χλώριο και το όζον για την απολύμανση του νερού, οι φυσικές πισίνες αντιτάσσουν τις λεγόμενες «περιοχές αναγέννησης» στις οποίες τοποθετούνται εντυπωσιακά υδρόβια φυτά, ειδικά βότσαλα, μίνι-καταρράκτες και βιολογικά φίλτρα, αλλά όχι μόνο για λόγους αισθητικής.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα μικρό κι υγιές οικοσύστημα μέσα στην πίσινα που θυμίζει επιστροφή στη φύση μιας και την κάνει να μοιάζει με θάλασσα ή λίμνη και, κυρίως, ενισχύει τη δράση των καλών μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τη φυσική απολύμανση του νερού της.

Με αυτόν τον τρόπο, το νερό μιας φυσικής πισίνας διατηρείται πάντα διαυγές και καθαρό ενώ οι ειδικοί διατείνονται ότι όχι μόνο μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτό αλλά και να το πιει.

Advertisement

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement