Στα δικαστήρια οι κληρονόμοι του Michael Jackson και η Disney για ένα ντοκιμαντέρ

Advertisement

Οι κληρονόμοι του Michael Jackson έχουν καταθέσει μήνυση κατά της Disney και του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου ABC για τη μουσική επένδυση του νέου ντοκιμαντέρ «The Last Days of Michael Jackson».

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε μέσω του ABC (το οποίο ανήκει στην Disney) την περασμένη εβδομάδα και, σύμφωνα με τους κληρονόμους, οι παραγωγοί δεν είχαν λάβει τα σχετικά δικαιώματα για τη χρήση μουσικής του «Βασιλιά της Pop».

Στην μήνυσή τους οι κληρονόμοι τονίζουν πως, όπως στην περίπτωση της Disney, η πνευματική ιδιοκτησία είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Advertisement

Έτσι λοιπόν το βρίσκουν αδιανόητο που η Disney θεώρησε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει «την πιο πολύτιμη πνευματική ιδιοκτησία» των κληρονόμων χωρίς να καταβάλει το απαραίτητο αντίτιμο.

Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα γίνεται γνωστό πως οι κληρονόμοι είχαν εκφράσει τις αντιθέσεις τους στη χρήση μουσικής του Michael Jackson στον ντοκιμαντέρ, πριν από την προβολή του.

Η νομική υπηρεσία της Disney, από την πλευρά της, απάντησε δηλώνοντας πως τα τραγούδια μπήκαν στην ταινία στο πλαίσιο της «δίκαιης χρήσης» σε ντοκιμαντέρ.

Advertisement

Εκπρόσωποι του ABC δήλωσαν πως το ντοκιμαντέρ δεν παραβίασε τα νόμιμα δικαιώματα των κληρονόμων.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement