Η απίστευτη συνήθεια πριν τον ύπνο που βοηθάει στην απώλεια κιλών

Advertisement

Χαρμόσυνα τα νέα για όποιον προτιμάει το Καμπερνέ από το γυμναστήριο. Η κατανάλωση δύο ποτηριών κρασιού πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να είναι πραγματικά το μαγικό χάπι που σας βοηθά να χάσετε βάρος, σύμφωνα με δύο πρόσφατες μελέτες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Εδώ είναι η εξήγηση: Προφανώς, υπάρχει μια πολυφαινόλη, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, στο κόκκινο κρασί, η οποία μετατρέπει το «λευκό λίπος» σε «μπεζ λίπος» (δηλαδή μια έκδοση που είναι πολύ πιο εύκολο να καεί), λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό: H μελέτη του Χάρβαρντ, η οποία εξέτασε 20.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια 13 ετών, διαπίστωσε ότι όσες έπιναν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως ήταν 70% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες.

Advertisement

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη επίσης βοηθά στην καταστολή της όρεξής σας, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να επιτεθείτε στο ψυγείο για ένα σνακ αργά τη νύχτα. Υποθέτουμε ότι θα κοιμηθείτε και σαν μωρό.

Δεν αγαπάτε το κρασί; Άλλες σημαντικές πηγές ρεσβερατρόλης είναι τα μύρτιλα, οι φράουλες και (προφανώς) τα σταφύλια.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement